Stres, kuga sodobnega časa

Stres, kuga sodobnega časa - Maja Megla | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maja Megla
DIMENZIJA
4,55 MB
IME DATOTEKE
Stres, kuga sodobnega časa.pdf
ISBN
3451621963310

OPIS

Ostresu, posledicah in regeneraciji sem v iskanju odgovorov brskala po izsledkih najnovejših znanstvenih raziskav, predavanjih in zapisih nevroznanstvenikov, nevrobiologov, psihologov, nutricistov, sociologov in zdravnikov, vsebino pa večkratno preverjala na spletnih straneh ameriških in britanskih zdravstvenih in raziskovalnih ustanov, kot so klinika Mayo, Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT), Johns Hopkins Medicine, Univerza Stanford, Univerza Yale, Univerzitetni klinični center Maryland, Medicinska fakulteta na univerzi Harvard, Ameriška nacionalna knjižnica za medicino (US National Library of Medicine), ameriški laboratorij Berkeley, Kalifornijski tehnološki inštitut idr. ter jih dopolnila z znanstvenimi predavanji na odmevnih in priljubljenih konferencah TED.Lov za odgovori me je pripeljal do možganov, sesutja nevronskega vezja in možnostih obnove, ki jo odkriva sodobna nevroznanost z nevrogenezo in nevroplastičnostjo, odpeljali dalje do stresorjev (tistih, ki si jih povzročamo sami in takšnih, ki nastajajo zaradi naših odnosov v družbi in njenih vrednot) ter do možganov in njihove neverjetne povezanosti s črevesjem (če se sesuje eden od obeh, za seboj povleče drugega). V knjigi je predstavljena tudi serotoninska dieta (za hujšanje in zoper depresijo), ki je nastala v rokah vrhunskih znanstvenikov po nekaj desetletjih raziskavah na MIT (Tehnološki inštitut Massachusetts), te pa so pripeljale do 1000 znanstvenih študij in 200 patentov (!). Serotoninska dieta je klinično potrjena. V zadnjem delu knjige sem zbrala raznovrstne oblike samopomoči (prehrana, diete, zelišča in prehranski dodatki) ter preizkušene tehnike za fizično in psihično regeneracijo, kot so tehnike tresenja TRE za razbremenitev stresa, Bachove cvetne esence, aromaterapija, zdravljenje s frekvencami, tehnika tapkanja EFT za uravnavanje čustvenih stanj ter nekaj oblik meditacij, katerih zdravilne učinke potrjujejo številne znanstvene raziskave na cenjenih univerzah (Harvard, Wisconsin, Princeton, Berkely, Johns Hopkins Medicine, Oxford idr.). Meditacijo priporoča tudi britanski Nacionalni inštitut za zdravje in klinično odličnost in je dokazljivo enako učinkovita kot antidepresivi.

2020 "Vsi imamo tanke živce in verjetno se bomo najprej 'spričkali' do neba" ... Stres, kuga sodobnega časa Apr 05 V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica so sredi tedna predstavili knjigo novinarke Maje Megla, Stres, kuga sodobnega časa, ki dosedanja prepričanja o stresu in njegovih učinkih postavlja dobesedno na glavo. kuga sodobnega Časa. Predstavitev bo spremljalo tudi predavanje na omenjeno temo.

Kako se z njim soočiti in ga premagati? V Svetovalnici je na to temo spregovorila Maja Megla. Stres, kuga sodobnega časa. V četrtkovem večeru, 10.

POVEZANE KNJIGE