Od krušnih do bonus staršev

Od krušnih do bonus staršev - Jesper Juul | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jesper Juul
DIMENZIJA
6,43 MB
IME DATOTEKE
Od krušnih do bonus staršev.pdf
ISBN
2038509800276

OPIS

Priložnosti in izzivi sestavljenih družin. Tako kot pred tradicionalnimi družinami se tudi pred sestavljenimi odpirajo enake pasti. Jesper Juul v knjigi opisuje nekatere najpogostejše in najbolj pomenljive, naniza pa tudi predloge in smernice, kako jih je mogoče preprečiti, prestati ali odpraviti. Tako kot pred tradicionalnimi družinami se tudi pred sestavljenimi odpirajo enake pasti. Jesper Juul v knjigi opisuje nekatere najpogostejše in najbolj pomenljive, naniza pa tudi predloge in smernice, kako jih je mogoče preprečiti, prestati ali odpraviti. Ker je življenje takšno, kakršno je, knjiga ne ponuja »10 praktičnih namigov«, ki naj bi vas samodejno za vselej obvarovali pred vsemi napori in težavami ali občasno bolečino, kakršno tu in tam prinese vsakdan. Jesper Juul spodbuja starše in nasploh odrasle, naj v novo družino ne prinesejo zgolj ljubezni in čuta za odgovornost, ampak naj v kovček spakirajo tudi voljo do osebne rasti, razum in sposobnost obvladovanja konfliktov. »Navdiha poln priročnik za vse, ki bi radi razvijali takšno družinsko življenje, da se lahko vsak od družinskih članov razvija in cveti.« - Publishers Weekly »Jesper Juul je eden od dvanajsterih vodilnih mislecev, navdihovalcev in vizionarjev našega časa.« - Die Zeit

Uradi za mlade jim zdaj iščejo krušne starše, da bi se čim hitreje integrirali v družbo. V slovenščini jih imamo dober ducat, med njimi, poleg omenjene, še Mož in oče - knjiga zate, Hura, gremo jest, Družine s kronično bolnimi otroki, Od krušnih do bonus staršev: Priložnosti in izzivi sestavljenih družin in druge. In Mohamed Bzeek je edini od krušnih staršev, ki prevzame najhuje prizadete. Trenutno preživlja dolge dneve in noči brez pravega spanja s šestletno deklico z redko možgansko okvaro.

Od vzgoje do odnosa: avtentični starši - kompetentni otroci. Jesper Juul.

POVEZANE KNJIGE