Obrazi nasilja na delovnem mestu

Obrazi nasilja na delovnem mestu Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,43 MB
IME DATOTEKE
Obrazi nasilja na delovnem mestu.pdf
ISBN
9362718943128

OPIS

V znanstveni monografiji Obrazi nasilja na delovnem mestu; Psihološki pogledi in slovenska praksa smo poskušali predstaviti sedanjo situacijo, ki se dogaja na različnih delovnih mestih številnim zaposlenim v Sloveniji. Ideja se je pojavila kot odgovor na vedno bolj rastočo in zaželeno znanstveno vejo psihologije, imenovano pozitivna psihologija, ki v zaposlenih išče in spodbuja dobro, želeno, prijetno. Vendar če bomo tako znanstveniki kot praktiki »govorili le o soncu, zanemarili pa dež, težko govorimo o vremenu in splošni klimi«. Pomembno je, da na vsako delovno situacijo, pa naj bo to v primeru natakarja, ki streže kosila v gostinskem lokalu, timskega sestanka medicinskega osebja ali sindikalnega zborovanja zaradi zmanjšanja delovnih pravic, pogledamo z vseh možnih perspektiv. 

Posledice nasilja na delovnem mestu škodljivo, včasih celo uničujoče vplivajo na organizacijo, vodstvo in zaposlene. Zaposleni so vedno bolj pogosto žrtve nasilja na delovnem mestu, 1.Mobing točka za preprečevanje nasilja na delovnem mestu - Nova Gorica, Nova Gorica.

Gre za področje, ki se ga delodajalci - usmerjeni na bolj otipljiva, merljiva in dobičkonosna področja - morda sploh ne zavedajo ali pa si zakrivajo oči, da za njihovo ... V znanstveni monografiji Obrazi nasilja na delovnem mestu - psihološki pogledi in slovenska praksa smo poskušali predstaviti sedanjo situacijo, ki se dogaja na različnih delovnih mestih številnim zaposlenim v Sloveniji. Ideja se je pojavila kot odgovor na vedno bolj rastočo in zaželeno znanstveno vejo psihologije, imenovano pozitivna psihologija, ki v zaposlenih išče in spodbuja ... V izhodišču problematike nasilja na delovnem mestu je potrebno najprej ustrezno definirati moteče oziroma neprimerno dejanje, saj je od te opredelitve odvisna nadaljnja obravnava..

POVEZANE KNJIGE