Obraz sežganega

Obraz sežganega - Vitomil Zupan | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vitomil Zupan
DIMENZIJA
9,9 MB
IME DATOTEKE
Obraz sežganega.pdf
ISBN
7481361596704

OPIS

Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja. Namenjena je bralcem, ki šele vstopajo v svet Zupanove proze, kot tudi vsem tistim, ki so z njegovim literarnim ustvarjanjem že dobro seznanjeni, saj iz posameznih odlomkov njegove literature izrisuje svojevrsten dramaturški lok. Izbor odlomkov, pretežno iz del Levitan, Menuet za kitaro in Komedija človeškega tkiva, ter obsežno spremno študijo je pripravil Aleksander Zorn. »Marsikdo bi rekel: če ne bi imeli Vitomila Zupana, bi si ga morali izmisliti! V resnici je ravno nasprotno: če ga ne bi imeli, si ga ne bi mogli izmisliti. Moral je biti.« - Mladina »Nikogar drugega ni, ki bi tako kot on vznemirjal predvojno meščansko in povojno ›komunistično‹ Ljubljano,ki bi s svojo pojavo in zlasti dejanji poosebljal demonskega posameznika, kakršnega je slovenska kulturna srenja dotlej poznala samo iz literature.« - Delo o Vitomilu Zupanu o avtorju Vitomil Zupan (1914–1987, Ljubljana) je bil pisatelj, pesnik, dramatik in esejist. V njegovem širokem in raznovrstnem romanesknem opusu izstopajo dela z avtobiografsko noto: Menuet za kitaro, Levitan, Igra s hudičevim repom in Komedija človeškega tkiva. Za svoje delo je prejel Župančičevo in Prešernovo nagrado.

Kozmetični saloni in kozmetičarke lahko naredimo velike spremembe na vaši koži, vam podamo pravilne informacije o čiščenju in zaščiti, vas pošljemo domov z informacijami in nekaj novimi kremami ter serumi. Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga — izdala jo je Beletrina —, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja.Namenjena je tako bralcem, ki šele vstopajo v svet Zupanove proze, kot tudi tistim, ki so z njegovim literarnim ustvarjanjem že dobro seznanjeni, saj iz posameznih odlomkov njegove literature izrisuje ... Obraz sežganega Izbor iz literarnih del Vitomil Zupan 34,00 € Dodaj v košarico Na sončni strani Rekonstrukcija romana Ivo Andrić 27,00 € Dodaj v košarico V deželo luči Božične zgodbe 34,00 € Dodaj v košarico Kako lahko iz treh knjig Vitomila Zupana, in sicer Levitan, Menuet za kitaro in Komedija človeškega tkiva, nastane ena, nova z naslovom Obraz sežganega, je skrivnost dogajanja in praznovanja sedemdesetletnice pisatelja Draga Jančarja na Beletrini enkrat lani. Vitomil Zupan Ali je rezultat pozitiven ali ne, bodo povedali novi bralci slavnega, da ne rečem legendarnega Vitomila… Obraz sežganega: izbor iz literarnih del (956 str.; uredil Aleksander Zorn), Beletrina, 2019.

Namenjena je bralcem, ki šele vstopajo v svet Zupanove proze, kot tudi vsem tistim, ki so z njegovim literarnim ustvarjanjem že dobro seznanjeni, saj iz posameznih odlomkov njegove literature ... Vitomil Zupan: Obraz sežganega (2/10) V sodelovanju z založbo Beletrina objavljamo drugi odlomek iz čitanke Vitomila Zupana z naslovom Obraz sežganega. Gre za izbor literarnih del, ki ga je iz treh temeljnih avtobiografskih Zupanovih del, in sicer Menueta za kitaro, Levitana in Komedije človeškega tkiva sestavil in uredil Aleksander Zorn ... Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja.

POVEZANE KNJIGE