Mesto upanja Petra Opeke

Mesto upanja Petra Opeke - Pierre Lunel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pierre Lunel
DIMENZIJA
10,36 MB
IME DATOTEKE
Mesto upanja Petra Opeke.pdf
ISBN
5874085537757

OPIS

Peter Opeka CM na Madagaskarju že več kot štirideset let dela z najrevnejšimi. Z njimi je leta 1989 ustanovil združenje AKAMASOA – DOBRI PRIJATELJI. Iz odlagališča odpadkov je zraslo mesto upanja, v katerem več kot 25.000 ljudi živi skupaj kakor bratje in sestre. To ljudstvo ima glasove in obraze. Pierre Lunel, ki že več let zvesto spremlja in popisuje delovanje Petra Opeke, se je srečal s tamkajšnjimi ženskami in moškimi. S svojim spoštovanjem si je pridobil njihovo zaupanje in prisluhnil je njihovim zgodbam. Te so pogosto neprijetne; v njih se prepletajo trpljenje, veselje, rane, uspehi, padci in vstajenja. Neny, Jacqueline, Ratrata, Felana, gospodična Bao, Zô, Suzanne in drugi so izkusili skrajno revščino: zaradi zaplate zemlje, ki jim ni več nudila preživetja; ciklona, ki jim je odpihnil dom; nasilnega in zapitega moža, ki je zapustil ženo in otroke … V Akamasoi so z delom v kamnolomu, v šolski menzi, kot zidarji, vodje varnosti … ponovno odkrili svoje dostojanstvo. Njihovim otrokom so se obetali prestopništvo, mamila in prostitucija. Vendar so se tej usodnosti uprli. Danes so zdravniki, vzgojiteljice, inženirji, profesorice, socialni delavci. Pokončni ljudje! V knjigi zbrana pričevanja razodevajo notranjo moč, s katero ljudje premagujejo trpljenje, bedo in nesrečo. O avtorjih Pierre Lunel (1947) je bil visoki uradnik več francoskih ministrstev, hkrati pa je ustvarjal tudi kot pisatelj. Dejaven je na področju humanitarnih dejavnosti, tesno je bil povezan z abbéjem Pierrom in s sestro Emmanuelle. Pri Celjski Mohorjevi je to za knjigama Pustolovščina Pedra Opeke (2013) in Akamasoa – otroške sanje (2016) že njegova tretja knjiga o delovanju misijonarja Petra Opeke in čudežu, imenovanem Akamasoa. Rijasolo (1973) se je s fotografijo začel ukvarjati leta 2000. Na Madagaskarju deluje kot fotoreporter in dopisnik Francoske tiskovne agencije, objavlja pa tudi v tamkajšnjih dnevnikih in mednarodnih revijah. S Pierrom Lunelom je sodeloval tudi pri pripravi knjige Akamasoa – otroške sanje (2016). Živi in dela v Antananarivu.

23,50 € Primerjaj Primerjaj. Primerjaj Dodaj izdelek za primerjavo Dodano.

Vse knjige so izšle pri Celjski Mohorjevi družbi. Preberite še: 12 modrih misli Petra Opeke: "Vera ni znanje, vera je življenje" Bojevnik upanja, Opeka Pedro, Celjska Mohorjeva, 2012 ISBN 978-961-218-622-7 Pustolovščina Pedra Opeke, Opeka Pedro, Celjska Mohorjeva, 2013 ISBN 978-961-218-090-6 Normativna kontrola Obisk Petra Opeke v Novem mestu 22.

POVEZANE KNJIGE