Malomeščani

Malomeščani - Lara Paukovič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lara Paukovič
DIMENZIJA
7,99 MB
IME DATOTEKE
Malomeščani.pdf
ISBN
9221626937478

OPIS

Malomeščani so drugi roman pisateljice in publicistke Lare Paukovič, ki piše tudi kratke zgodbe in je zadnje čase vse bolj prodorna novinarka tednika Mladina. Po Poletju v gostilni, toplo sprejetem romanesknem prvencu, avtorica v središče ponovno postavi junakinjo. Tokrat nekaj let starejšo, uspešno diplomantko Fakultete za družbene vede, zaposleno v ugledni oglaševalski agenciji, ki ji prinaša samozavest in dobro situirano življenje, saj smo lahko priča izvrstnim in natančnim opisom tako oblek, pohištva, umetnin ali priznanih znamk, oblikovalcev in avtorjev.Problemi, ki jih odpira L. Paukovič, so različni in kompleksni, v ospredju je feminizem in z njim povezana najrazličnejša vprašanja; o odločitvi za zvezo, kariero, otroku oziroma družini. Skratka o izbiri, o kateri odloča ženska. Torej je osrednja tema – problematika – mlada ženska, ki pri svojih devetindvajsetih letih in uspešni karieri zapade v slab, disfunkcionalen odnos. Do njega jo vodi praznost kljub na videz srečnemu življenju, ki ga Anja lahko pričara na več družabnih omrežjih (Facebook, Instagramu, Twitter ipd.) in ji ga marsikatera zavida. Ljubezen oziroma njeno iskanje je temeljna prvina, ki jo išče protagonistka, čeprav tega mogoče ne zna priznati.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Na fotografiji Ivo Ban, Saša Tabaković, Iva Babić, Marko Okorn in Vanja Plut. Na fotografiji Iva Babić, Gregor Baković, Aljaž Jovanović, Saša Tabaković, Nataša Barbara ... Malomeščani nezadovoljni nad življenjem V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana si lahko ob 19.30 ogledate dramo Malomeščani, ki je premiero doživela … logo-zurnal24.si-full IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

Vendar videz vara, za samostojno in neodvisno podobo je vse prej kot ... Lara Paukovič: Malomeščani (1. del) Ko sem tisto jutro sicer zmačkana, hkrati pa še vedno precej evforična spričo dogodkov minule noči prišla v službo, sem na hodniku srečala našo čistilko. Junakinja oziroma antijunakinja pisateljičinega drugega romana Malomeščani na prvi pogled obvlada življenje, uspešna je v službi, dobro zasluži, živi v lepo urejenem stanovanju, toda potem se zaplete z obetavnim glasbenikom … Pisateljica je sugestivno in berljivo prikazala njeno intimno zgodbo na ozadju njene generacije. Malomeščani; Maksim Gorki Malomeščani.

POVEZANE KNJIGE