Kaj sploh je to?

Kaj sploh je to? - Tina Bilban | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tina Bilban
DIMENZIJA
3,20 MB
IME DATOTEKE
Kaj sploh je to?.pdf
ISBN
3990952206603

OPIS

V knjigo je vključenih 25 različnih besed iz vsakdanjega življenja, ki jih je avtorica poskušala pojasniti na čim bolj preprost način, razumljiv osnovnošolcem. Vsaka beseda je razložena v svojem poglavju, ki ga dopolnjujejo domišljene ilustracije Ivana Mitrevskega, ki besedo pojasnijo še z zgovornimi podobami. Avtorji so besede, izbrane v tej knjigi, postavili v svoje zgodbe in jih povezali z drugimi besedami. Tako njihove zgodbe dopolnjujejo odgovore na vprašanje, kaj sploh je strah, ljubezen, odločitev, smisel ali mikrob … V knjigi so pojasnjene besede, s katerimi se kar naprej srečujemo, redko pa se pogovarjamo o tem, kaj sploh pomenijo – pa čeprav jih lahko razumemo zelo različno. Za pomoč pri izboru smo prosili mlade in izbrali tiste besede, ki se jim zdijo najbolj zanimive, pomembne ali pa nerazumljive. Ko boste prebrali to knjigo, bo seveda ostalo še precej besed, ki jih lahko pretresete, postavite na glavo in premislite z različnih zornih kotov. Na koncu poglavij so predlagane še druge knjige, ki jih velja prebrati, da bi bolje razumeli v poglavju pojasnjeno besedo, ali kateri film pogledati. Da bi se lažje odločili, so tiste knjige in filmi, ki so nekoliko bolj zahtevni od te knjige, označeni z *.

In brez njih danes resen prevajalec preprosto nima več kaj početi. Nevladništvo - Kaj to sploh je Nevladne organizacije so organizacije, ki jih lahko na lastno pobudo ustanovi prav vsak izmed nas. Uredništvo DOSTOP.si 23/11/2020.

P. B.), naj bi bil tudi razlog za to, da so Gustinčiča, ko se je po vojni vrnil v Jugoslavijo, v Ljubljano, popolnoma odrinili iz političnega življenja in še kaj hujšega, čeprav je bil dolga leta odločilen slovenski partijski kader. Kaj je sploh namen političnih skupnosti in zakonov? Jean-Jacques Rousseau je pisal o nujnosti nastanka politične skupnosti zaradi človekove odvisnosti od drugih ljudi in njegove ogroženosti; s pojmom »družbena pogodba« pojmuje pojav odrekanja človekove naravne pravice do svobode v zameno za zakone in stabilnost, ki jo zakoni prinašajo. Kaj sploh še čakamo????? Izbira vrtca je pravica starša za njihove otroke.

POVEZANE KNJIGE