Ivana pred morjem

Ivana pred morjem - Veronika Simoniti | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Veronika Simoniti
DIMENZIJA
7,58 MB
IME DATOTEKE
Ivana pred morjem.pdf
ISBN
4926230315579

OPIS

Pripovedovalka se iz Pariza vrne v slovensko Primorje, da bi počistila stanovanje pokojne mame za resnega kupca. V kupu porumenelih fotografij najde sliko babice, ki z eno roko drži njeno petletno mamo, drugo roko pa polaga na nosečniški trebuh. Leto posnetka 1943 je bilo leto težkih usod in naglih preobratov. Kaj se je zgodilo z otrokom v trebuhu? Roman nas z več vzporednimi zgodbami, ki se dogajajo v različnih časih in v različnih generacijah ene družine, sooča s kolektivno preteklostjo in individualnimi usodami. Te se ne gibljejo le med Parizom in Primorsko, vendar vsa ta premikanja ne zmorejo pretrgati medčloveških vezi. Tudi trdi časi po koncu vojne so tako popisani z mehko avtoričino pisavo. Lep roman o nelepih časih in rečeh. Veronika Simoniti (1975) je znana kot avtorica kratkih zgodb, ki jih je zbrala v dveh knjigah. Njen prvi roman Kameno seme je bil leta 2015 med peterico finalistov za nagrado kresnik.

V kupu porumenelih fotografij najde sliko babice, ki z eno roko drži njeno petletno mamo, drugo roko pa polaga na nosečniški trebuh. Simoniti, Veronika (2020). Ivana pred morjem.

z njim se je uvrstila med tri finaliste za nagrado modra ptica, ki jo podeljuje založba Mladinska knjiga, zato bo roman vsak čas izšel pri Cankarjevi založbi.To pa je le eden izmed uspehov Veronike Simoniti, saj je s svojimi besedili že prenekaterikrat prepričala ocenjevalce na natečajih, tudi na natečaju za najboljšo kratko ... Stanovanja so zame kot telesa, so ranljiva, imajo svoj vonj Veronika Simoniti je z romanom Ivana pred morjem postala četrta pisateljica v tridesetletni zgodovini kresnika, ki je prejela nagrado za najboljši roman. Italija / Ronaldo prinesel zmago stari dami na San Siru V polfinalu italijanskega ... Ivana pred morjem (eknjiga) ISBN 13 9789612823894.

POVEZANE KNJIGE