Delci svetlobe

Delci svetlobe - Lenart Zajc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lenart Zajc
DIMENZIJA
9,56 MB
IME DATOTEKE
Delci svetlobe.pdf
ISBN
9512806597464

OPIS

V bližnjo prihodnost postavljen roman Delci svetlobe je roman o ljudeh. O ljudeh, ki so sestavljeni iz ogljikovih celic in živijo na Zemlji in o ljudeh sestavljenih iz enic ter ničel in živijo v elektronskem drobovju računalnika. Prvim in drugim je skupna zavest lastnega obstoja, jim je skupna ljubezen, sovraštvo, doživljanje radosti, žalosti, zadovoljstva in bolečine. Imajo pa tisti sestavljeni iz enic in ničel to smolo, da njihova eksistenca in še bolj njeno prenehanje, služi zgolj zabavi tistih sestavljenih iz ogljikovih celic. Zajčevi Delci svetlobe so kriminalka, v kateri je zločinsko dejanje na katerega naletimo med zgodbo, bistveno manj grozljivo in kriminalno od povsem legalne zlorabe računalniške zabave, ki služi izključno krepljenju moči tistih najmočnejših. Napeto branje, ki v bralcu zbudi tesnobno vprašanje: »Kaj pa, če se bogovi igrajo z nami na popolnoma isti način?«

Zajc, Lenart. Vrsta gradiva - (znanstveno)fantastična proza ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Maribor : Litera, 2019 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-6949-99-6 COBISS.SI-ID - 96785665 Povezava(-e): DobreKnjige ... morje ni odplaknilo kreme? V tistih kremah so bili delci dovolj veliki, da se je vidna svetloba od njih odbijala.

O ljudeh, ki so sestavljeni iz ogljikovih celic in živijo na Zemlji in o ljudeh sestavljenih iz enic ter ničel in živijo v elektronskem drobovju računalnika. Možnost, da se delci, ki se premikajo hitreje od svetlobe, prvič predlagajo OMP Bilaniuk, VK Deshpande in ECG Sudarshan leta 1962, čeprav so izraz, ki so ga uporabljali, "meta-delcev". [3] V papirju iz leta 1967, ki je skoval izraz [4], je Gerald Feinberg predlagal, da bi tahionski delci lahko bili kvanti kvantnega polja z namišljeno maso. Od začetka leta 1670 in nadaljna tri desetletja je Isaac Newton razvijal in se zavzemal za svojo korpuskularno teorijo svetlobe, na katero je sklepal po tem, da popolnoma ravni žarki pri odboju kažejo na delčno naravo svetlobe, saj lahko po premicah potujejo le delci .

POVEZANE KNJIGE