Brazgotine

Brazgotine - Claudio Magris | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Claudio Magris
DIMENZIJA
8,57 MB
IME DATOTEKE
Brazgotine.pdf
ISBN
1397312442258

OPIS

Neimenovani junak žrtvuje svoje življenje obsesiji: uresničitvi Muzeja vojne za vzpostavitev miru. Zato strastno zbira vsakovrstno orožje – puščice, loke, bojne sekire, mesojede rastline, pa tudi podmornice, oklepnike, topove, raketomete. Zbrano staro železje iz vseh vojn pripoveduje zgodbe tistih, ki so z njim odhajali v smrt ali jo povzročali v različnih krajih in časih, od nenavadnega junaka Schimka do Čerwuiša, Indijanca Čamakoka, ki so ga v Kafkovih letih pripeljali v Prago, pa vse do črnke s plemiškim nazivom Luise de Navarrete. Sredi prekipevajočega blodnjaka zgodb stoji tržaška Rižarna pri Sv. Soboti, dolga leta zamolčano koncentracijsko taborišče s krematorijem v Italiji. Strastni zbiralec začne prepisovati grafite z imeni ovaduhov, izdajalcev in krvnikov, ki so jih jetniki pustili na zidovih taborišča smrti. A njegovi dnevniki skrivnostno izginejo z njim vred. V romanu nastopa tudi Luisa, hči Judinje in afroameriškega vojaka: njej zaupajo načrt za ureditev Muzeja. Skozi mozaično zarisane usode, ki se stekajo v silovit in presunljiv epos, izpričuje Claudio Magris večno in vselej novo resnico o izdajstvu, krivdi, ljubezni in sovraštvu ter svojo vero v moč posameznika.

Cosmerba Rjava, ognjičeva krema za celo družino (Renaissance), nega občutljive, razdražene in poškodovane kože, 100ml . 33,90 € Dodaj v košarico ... Bapscarcare silikonski gel za brazgotine z zaščitnim faktorjem 25 in dodatkom vitamina E je medicinska silikonska terapija, ki se uporablja za hitrejše in lagodnejše okrevanje kože ter zaščito pred škodljivimi UVA in UVB sončnimi žarki.

Hipertrofične brazgotine se pogosto pojavijo pri bolnikih, ki so nagnjeni k nastanku tovrstnih brazgotin, ter na območjih z večjo napetostjo kože ali štrlečimi konturami, kot so na primer prsni koš, hrbet, ramena, čeljust ali nos. Izbočene brazgotine so pri poškodovani osebi velikokrat povezane z zmanjšano kakovostjo življenja, saj poleg stiske zaradi estetskega izgleda, povzročajo tudi funkcionalne težave v smislu bolečine, srbenja in "zategovanja" oz. težav pri premikanju pregibnih delov telesa. Brazgotine; Brazgotine.

POVEZANE KNJIGE