Beatin dnevnik: roman

Beatin dnevnik: roman - Lujiza Pesjakova | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lujiza Pesjakova
DIMENZIJA
10,73 MB
IME DATOTEKE
Beatin dnevnik: roman.pdf
ISBN
3914558344345

OPIS

Gre za prvo faksimilirano izdajo dnevniškega romana Beatin dnevnik (1887) Lujize Pesjak (1828–1898), ene prvih slovenskih pesnic, pisateljic, prevajalk in dramatičark. Izdaja je na začetku pospremljena z izčrpno literarnozgodovinsko študijo, ki prinaša nova spoznanja o avtorici in delu, ter na koncu z znanstvenokritičnimi opombami Urške Perenič.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Urška Perenič je izdala prvo znanstvenokritično in faksimilirano izdajo prvega slovenskega dnevniškega romana izpod rok Luize (Crobath) Pesjak. Čeprav je avtorica več literarnih del, tudi libreta za opero Gorenjski slavček, je njeno najbolj znano delo Beatin dnevnik. Literarni zgodovinarji in kritiki so roman iz leta 1887 omenjali kot zanimivost, predvsem za to, ker ga je napisala ženska, literarno vrednost pa so mu odrekli. This is the first facsimile edition of Luiza Pesjak's (1828-1898) novel Beatin dnevnik (1887) [Beata's Diary].

Prvi slovenski družinski roman v obliki dnevnika. Pesjak, Luiza.

POVEZANE KNJIGE