Atlas ptic Slovenije

Atlas ptic Slovenije - Tilen Basle, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tilen Basle, ... [et al.]
DIMENZIJA
6,55 MB
IME DATOTEKE
Atlas ptic Slovenije.pdf
ISBN
2099868268457

OPIS

Vsebina knjige je natančen in aktualen pregled razširjenosti in številčnosti ptic gnezdilk Slovenije. Pri terenskem delu je sodelovalo 632 popisovalcev ptic. V knjigi je na 604 straneh z barvnimi fotografijami predstavljenih 239 vrst ptic z natančnimi podatki o razširjenosti, habitatih, gnezditvenih gostotah ter raziskanosti in ogroženosti v Sloveniji. V atlasu so vključene naslednje vsebine: - 239 obravnavanih vrst ptic,- karta gnezditvenih gostot pogostih vrst in karta razširjenosti v kvadratih (2 kilometra) za redke vrste,- grafikon višinske razširjenosti,- spremna besedila za vsako posamezno vrsto, ki jih je napisalo 44 avtorjev,- natančna predstavitev razširjenosti vrste, habitatov, gnezditvenih gostot ter raziskanosti in ogroženosti v Sloveniji,- fotografije in statistični podatki o vrstah (ocena populacije, število zbranih podatkov).

閭礪黎 V knjigi je na 604 straneh z barvnimi fotografijami predstavljenih 235 vrst ptic z natančnimi podatki. V... Atlas ptic Slovenije - popis gnezdilk 2002-2017 je monografija na 604 straneh in je izkaz, da je slovenska ornitologija na nivoju najnaprednejših držav.

Metode zbiranja podatkov so zelo izpopolnili, vsaka ptica je v prostoru označena individualno in lokacijsko, vrednost atlasa pa je predvsem v natančni podatkovni zbirki. Kranj - V Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (Dopps) so ob 40-letnici obstoja izdali temeljno nacionalno strokovno ornitološko delo - Atlas ptic Slovenije, v katerem so predstavili 239 vrst ptic, od tega jih 228 gnezdi v Sloveniji. Terenski del za pripravo atlasa je trajal petnajst let, od 2002 do 2017. Da bi ptice Slovenije bolje spoznali, je lani Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) ob svoji 40-letnici izdalo monografijo Atlas ptic.

POVEZANE KNJIGE