Apostol

Apostol - Hermann-Josef Zoche | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hermann-Josef Zoche
DIMENZIJA
6,59 MB
IME DATOTEKE
Apostol.pdf
ISBN
4317542118518

OPIS

V tem velikem zgodovinskem romanu spoznavamo apostola Pavla z nove plati: kot moža z vsemi njegovimi čustvi, v njegovi vztrajnosti in iznajdljivosti, v njegovem obupu, v njegovi neupogljivosti, širokosrčnosti in v njegovi sposobnosti biti prijatelj. Hermann-Josef Zoche, ki je raziskoval in roman ustvarjal štirinajst let, približa bralcu presenetljivo osebnost tega apostola in misijonarja. Napeto Pavlovo življenjsko zgodbo nam pripoveduje kot nihče drug: ob tem se natančno drži svetopisemskih virov, z apostolovimi potovanji pa nam podrobno prebuja antični svet, poln čutnega življenja. »Knjig o apostolu Pavlu res ne manjka, malo pa je takšnih, ki bi jih lahko prebral na dušek. Ta je takšna. Avtor romana ni le strokovnjak v teologiji in biblicistiki, ampak tudi izredno zanimiv pripovedovalec in motivator, ki nevede vodi bralca do ključnih vprašanj Pavlove teologije in mu pomaga razumeti njene izzive. Več let je posvetil raziskovanju bibličnih in zgodovinskih virov, na podlagi katerih je prepričljivo opisal okoliščine in ozadja Pavlove življenjske zgodbe in moč njegove besede, ki je pretresla antični svet in navdihuje tudi sodobnega človeka.«- dr. Maksimilijan Matjaž O avtorju Pater ddr. Hermann-Josef Zoche (1958) je študiral filozofijo in teologijo, doktoriral iz katoliške teologije, nato je študiral ekonomske in socialne vede ter doktoriral iz filozofije. Vstopil je v red Bratov skupnega življenja (Brüdern von gemeinsamen Leben, avguštinski red), leta 1987 pa je bil posvečen v duhovnika. Pripravlja publikacije, seminarje in predavanja iz poslovne etike za vodilne osebe.

People with the given name Apostol: Apostol Mărgărit (1832-1903), a Romanian school teacher and writer; Apostol Meksi (born in 1825-date of death unknown) an Albanian doctor, folklorist ... «Апо́стол» — российский 12-серийный телесериал. По замыслу Геннадия Сидорова, «Апостол» должен был стать историей «о человеке, чью жизнь бессмысленно давят и калечат бесчувственные жернова тупой власти». Tom Mike Apostol (August 20, 1923 - May 8, 2016) was an American analytic number theorist and professor at the California Institute of Technology, best known as the author of widely used mathematical textbooks.

Apostol is an East European name and name element derived from Ancient Greek ἀπόστολος "apostle", and therefore found mainly in Christian societies and cultures.. People with the given name Apostol: Apostol Mărgărit (1832-1903), a Romanian school teacher and writer; Apostol Meksi (born in 1825-date of death unknown) an Albanian doctor, folklorist ... «Апо́стол» — российский 12-серийный телесериал.

POVEZANE KNJIGE