Življenja knjig z domačih knjižnih polic

Življenja knjig z domačih knjižnih polic - Pia Marincelj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pia Marincelj
DIMENZIJA
9,20 MB
IME DATOTEKE
Življenja knjig z domačih knjižnih polic.pdf
ISBN
6153331016846

OPIS

Besedilo Življenja knjig z domačih knjižnih polic prinaša dve pomembni inovaciji v raziskovanje knjižnih trgov. Po eni strani skozi pregled sprememb v notranjem načrtovanju stanovanj v zadnjih 50 letih ugotavlja, kako se je spreminjala vloga knjig v vsakdanjih življenjih, po drugi strani pa s pomočjo raziskave med intenzivnimi bralci in kupci knjig ugotavlja, kakšne zvrsti knjig prevladujejo na domačih knjižnicah. Na ta način besedilo prinaša empirične raziskovalne pristope tudi na področja, o katerih smo doslej govorili, pisali ali razmišljali le na podlagi anekdotičnih dokazov, s čimer pomembno prispeva k razumevanju ožjega in širšega okolja, v katerem bivamo.- red. prof. dr. Miha Kovač

Verjetno si velika večina izmed nas predstavlja, da je imel slavni pisatelj Ernest Hemingway v svojem domu najbrž veliko knjig. Izolacija in pomembnost domačih knjižnih polic Tistega, ki že v osnovi ni ljubitelj knjig, karantena bržkone ne bo pripravila do tega, da se začne kar naenkrat ozirati naokoli za zanimivim čtivom, navdušenci nad pisano besedo pa si preživljanje časa za štirimi stenami brez literature težko predstavljamo - posebej pa tisti, ki ... "Besedilo monografije Življenja knjig z domačih knjižnih polic je sprva res nastalo kot magistrska naloga ob zaključku mojega podiplomskega študija založništva na Filozofski fakulteti v Ljubljani pod mentorstvom dr. Mihe Kovača na oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo. Življenja knjig z domačih knjižnih polic.

Življenja knjig z Življenja knjig z domačih knjižnih polic Pia Marincelj 29,00 € Založništvo in pretok informacij v Gorici v 18. stoletju Časopis Gazzetta goriziana Rudj Gorian 24,90 € Domače knjižnice Agata Tomažič 3,00 € (Šola boljšega življenja) 17.1.2019 - Predstavitev knjige Branka Obranoviča: Naj medi! : ob 100-letnici organiziranega čebelarstva na Kočevskem.

POVEZANE KNJIGE