Udor

Udor - Uroš Prah | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uroš Prah
DIMENZIJA
5,83 MB
IME DATOTEKE
Udor.pdf
ISBN
8098847061820

OPIS

“zeva in ječi Batagajkaali v njej zeva in ječi?kar bi lahko bila tudi le praska na skorjikar je bil majhen golosek za nekoliko cesteje pričelo drseti …” - iz knjige Uroš Prah je avtor treh pesniških zbirk: Čezse polzeči (Aleph 2012), Tišima (Aleph 2015, nominaciji za Veronikino in Jenkovo nagrado) in Udor (ŠKUC Lambda). Na Dunajskem knjižnem sejmu 2018 je za v nemščini napisano investigativno pesnitev Nostra Silva prejel nagrado Exil. 2019 je bil rezident MZK v New Yorku ter Romunskega narodnega muzeja za književnost in Tradukija v Bukarešti. Prevodi njegovih zbirk, pesmi in esejev so doslej izšli v 14. državah; 2020 bo v Argentini izšel španski prevod Tišime. Bil je soustanovitelj in večletni glavni urednik revije IDIOT ter programski direktor festivala Literodrom. Trenutno domuje na Dunaju.

Translated +2. Po zbirkah z naslovom Čezse polzeči in Tišima, urednikovanju revije Idiot in programiranju festivala Literodrom je Uroš Prah udaril med knjižne molje z zbirko Udor.Del zbirke je nastal na Dunaju in v New Yorku, kjer je pesnik ustvarjalno gostoval, odsev oddaljenega pogleda na domače pa je na primer verz: »Ta jezik postaja trpen / s tem jezikom je mišljena slovenščina / mišljena je ... UDOR U.S.A. 116 likes.

They will have an "L" at the end of their model number. If pump model is not in stock with a left hand shaft there will be a nominal labor charge to switch the shaft on any plunger pump.

POVEZANE KNJIGE