Proti svoji volji

Proti svoji volji - Diane Chamberlain | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Diane Chamberlain
DIMENZIJA
6,30 MB
IME DATOTEKE
Proti svoji volji.pdf
ISBN
1847755763158

OPIS

Proti svoji volji je avtoričino najpomembnješe delo do sedaj. »V naših življenjih je preveč nesmiselnih pravil,« je rekla, »in naša življenja so veliko prekratka, da bi se zmenili zanje.« (odlomek iz knjige) Petnajstletna Ivy in sestra Mary Ella odraščata z babico Winono Hart in Mary Ellinim sinkom Williamom na Gardinerjevi plantaži tobaka v Severni Karolini. Poleg belopoltih Hartovih živi in dela na plantaži še temnopolta družina Jordan. Odnosi med tremi družinami so zgledni, a samo na površju. Nova socialna delavka Jane začne med skrbjo za revni družini počasi odkrivati, kako so vse tri družine prepletene med seboj. Poleg tega se Jane ne strinja z vsemi pravili, ki jih ima center za socialno delo, in jih začne kršiti. Naveže se na Ivy Hart. Ne more se sprijazniti s tem, da imajo socialne delavke to moč, da dajo lahko dekle sterilizirati in ji vzamejo možnost, da bi imele besedo pri tej odločitvi, zato se temu odločno upre. Njena dejanja pa imajo precej hujše posledice, kot je pričakovala. Diane Chamberlain je raziskovala bližnjo preteklost Severne Karoline in njihov odnos do programa evgenike in sterilizacije. Zapisala je izmišljeno zgodbo, ki pa bi bila prav lahko zgodba katere od več tisoč žrtev, ki jim je bila vsiljena sterilizacija.

Katere vrste anestezije poznamo? Anestezijo delimo na splošno, področno in lokalno. Med splošno anestezijo pacient spi, nič ga ne boli in ne zaznava, kaj se z njim dogaja.

Radijski novinar odide na teren pripravljat reportažo o neoženjenih mladeničih, ki ne morejo dobiti nevest na kmetijo. Pri pripravljanju reportaže se sam usodno zaplete z eno od nevest svojega junaka.

POVEZANE KNJIGE