Pandemija

Pandemija - Jana Vagner | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jana Vagner
DIMENZIJA
11,4 MB
IME DATOTEKE
Pandemija.pdf
ISBN
9465482685183

OPIS

Založba Mladinska knjiga je nekajkrat prestavila izid tega romana, kot da bi kdo v uredništvu vizionarsko slutil, da bo letos spomladi nastopil pravi čas za njegov izid. Gre za ruski roman iz leta 2011 (izšel je istega leta, kot je na spored prišel ameriški film Kužna nevarnost, ki tudi tematizira smrtonosni virus), ki je potlej doživel tudi televizijsko priredbo, zgodbo o nevarnem virusu, ki se bliskovito širi, pa pripoveduje 36-letna Anja, ki s svojim možem in sinom živi v Moskvi, ki je v vse strožji karanteni (poleg tega, kar smo doživeli, ne delajo tudi mobilni telefoni in spletno omrežje, na ulicah je vojska itn.). Ker je življenje vse bolj neznosno, se – malce nenavadna druščina – odločijo, da se bodo umaknili v samotno kočo ob jezeru ob finski meji, relativno kratko potovanje pa se spremeni v odisejado, polno nepričakovanih pripetljajev. Prepričljiva karakterizacija likov in izris pandemične distopije in roman ceste, ki se zlahka kosa z zahodnimi primerki tega žanra, je več kot pravo bran­je za današnji čas!

Četvrta pandemija 1863-1875. Peta pandemija 1881-1896.

Epidemija je bila uradno razglašena 12. marca, naslednji dan je oblast ... Še vedno prisotna pandemija hiva Poleg pandemije novega koronavirusa sars-cov-2 je v svetu še vedno prisotna pandemija hiva, ki so jo prvič odkrili leta 1981 in je do zdaj terjala več kot 25 milijonov žrtev, in pandemija nove gripe, ki se je pojavila leta 2009 in ki jo povzroča virus H1N1 (isti virus je povzročil špansko gripo 1918). Prva pandemija kolere 1816-1826.

POVEZANE KNJIGE