Kljubovanje divjini

Kljubovanje divjini - Brené Brown | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brené Brown
DIMENZIJA
11,80 MB
IME DATOTEKE
Kljubovanje divjini.pdf
ISBN
3053726728599

OPIS

Resnična pripadnost od nas ne zahteva, da spremenimo to, kar smo; od nas zahteva, da smo to, kar smo. Dr. Brené Brown, raziskovalka na področju družbenih ved in socialna delavka z licenco, je sprožila svetovno razpravo o izkušnjah, ki nam osmišljajo življenje – o izkušnjah poguma, ranljivosti, ljubezni, pripadnosti, sramu in sočutja –, in na novo opredelila to, kaj v času povečane razdvojenosti pomeni resnično pripadati.Avtorica trdi, da doživljamo duhovno krizo nepovezanosti, in predstavi štiri prakse resnične pripadnosti. Ta namreč od nas zahteva, da verjamemo vase in da si pripadamo tako zelo, da lahko najdemo svetost tako v tem, da smo del nečesa, kot v tem, da smo sami, kadar je to potrebno. Toda v kulturi perfekcionizma in ugajanja ter ob izginjanju vljudnosti je lažje ostati tiho, se skriti v svoj ideološki bunker ali se vklopiti v okolje, namesto da bi pokazali svoj pravi jaz in kljubovali divjini negotovosti in kritičnosti. Brené Brown v knjigi Kljubovanje divjini ponuja jasnost in pogum, ki ju potrebujemo, da spet najdemo pot do sebe in drug do drugega. Ta pot pa vodi naravnost skozi divjino, ki je »neudomačen, nepredvidljiv kraj samote in iskanja. Kraj, ki je hkrati nevaren in dih jemajoč, kraj, ki ga iščemo in se ga hkrati tudi bojimo. Toda pokaže se, da je to kraj resnične pripadnosti. To je kraj za najpogumnejše in najsvetejši kraj, v katerem boste kdaj stali.«

; 20 cm Prevod dela: Braving the wilderness. - Tiskano po naročilu. Zakonska in družinska terapija Taša.

november 2019 = Knowledge and business challenge of globalisation in 2019 : book of abstracts : international scientific conference, Faculty ... Kljubovanje divjini : kako v iskanju resnične pripadnosti ostati zvest sebi / Brené Brown ; [prevedla Slavica Jesenovec Petrovič in Borut Petrovič Jesenovec]. - 1.

POVEZANE KNJIGE