Kino z muco Ino

Kino z muco Ino - Bina Štampe Žmavc | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bina Štampe Žmavc
DIMENZIJA
11,26 MB
IME DATOTEKE
Kino z muco Ino.pdf
ISBN
2689637635576

OPIS

Sodobna in hkrati večna téma – v večni, tudi sodobnemu (malemu) bralcu ljubi pesniški formi in … prikupno mačji podobi. Bina Štampe Žmavc v najžlahtnejši maniri nadaljuje tradicijo balad in romanc, kot so prejšnje rodove spremljale s Prešernovim Povodnim možem in Kovičevim Mačkom Murijem, in jo nadgradi z dodajanjem prepoznavno svojih komponent zgodbe v zgodbi in izvirnih neologizmov. V sodelovanju s slikarko Kristino Krhin sta ustvarili dovršeno mojstrovino, ki se je bodo razveselili otroci in odrasli. Od kitice do kitice, od verza do verza, ki v iskrivo ustvarjalnem besednjaku nizajo pripoved, se s Pinom in Ino odpravimo v kino: z njima se muzamo in trepetamo, ko skupaj vstopamo v novo zgodbo. Uvodni galantno-plesni takti komajda dajo slutiti napeto zgodbo – pravo pravcato krimi-mijav-ko –, ki se bo odvrtela pred zbrano druščino. Pester nabor junakov, ki v zgodbi nastopajo, daje polet otroški domišljiji, ritmizirano glasbeno ozadje ton pripovedi, dodelane ilustracije pa še dodatno pritegujejo pozornost malega občinstva. In čeprav je na nogah sam cvetober mačkonov, sploh ni izključeno, da se pozornosti vrlih mišjevarstvenikov sem in tja ne bi navihano izmuznila kakšna miš!

Kino čudežna je reč, kadar muca ti je všeč. V zaljubljeni krimi-mija-vki se danes od verza do verza s Pinom in Ino odpravimo v kino.

ALBERTS, Ilze Preprosti odgovori na nerodna vprašanja : vse, kar morajo najstniki vedeto o svojem telesu, spolnosti --- in še marsičem Mladinska knjiga, 2020. BAJD, Barbara Moji prvi iglavci : preprost določevalni ključ Hart, 2020 Celjska Mohorjeva družba bo skupaj z Zavodom Celeia Celje podarila štiri knjige.

POVEZANE KNJIGE