Kar dopuščajo čuti

Kar dopuščajo čuti - Robert Simonišek | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Simonišek
DIMENZIJA
11,60 MB
IME DATOTEKE
Kar dopuščajo čuti.pdf
ISBN
7664843882712

OPIS

Kako ubesediti izpraznjenost, alienacijo, bolečino, hrepenenje po ljubezni, po drugem? Na ta vprašanja odgovarja nagrajeni pesnik robert Simonišek z besedami, ki utelešajo predbesedno stanje: »Brez nekaj gramov ljubezni bi odnehal.« Robert Simonišek, sicer doktor umetnostne zgodovine, Rožančev nagrajenec za esejistiko, pisatelj, si je kot pesniški ustvarjalec v teh pesmih drznil največ. Od »katalogiziranja« je prešel k »avtoportretiranju« in dosegel goloto – kako danes izpisati, nepretenciozno, brez načrta, koncepta, brez drsenja po prepoznanih, utečenih, vodilnih valovih loma stanja sodobne družbe in posameznika v njej, čustvovanje, stik s svojo osjo, kako najti jezik in kako to preliti v poezijo. Bolj kot zunaj se v pesmih razkrije nevidno in neslišno, tisto, kar je toliko individualno, intimno, da je, takoj ko se ujame v pravšnje besede (seveda tudi razuma), že obče, človeško. To so primarna čustva, občutenje v duši. Potrpljenje in motrenje. Vsak vdih, vsak poskus pesmi je ponujena roka, ki »ustavljenemu življenju« skuša pomagati prestopiti mejo.

slovenski (1) slovenski (1) Rok dobave. Rok dobave Vrednost iskanja ... KAR DOPUŠČAJO ČUTI (Mladinska knjiga, 2020) Pogovor z avtorjem povezuje dr.

Rok dobave Vrednost iskanja ... KAR DOPUŠČAJO ČUTI (Mladinska knjiga, 2020) Pogovor z avtorjem povezuje dr. Zoran Pevec.

POVEZANE KNJIGE