Izgubljene Parižanke

Izgubljene Parižanke - Pam Jenoff | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pam Jenoff
DIMENZIJA
5,50 MB
IME DATOTEKE
Izgubljene Parižanke.pdf
ISBN
8891423365386

OPIS

Manhattan, 1946 Grace Healey gre nekega jutra v službo skozi Centralno postajo in naleti na zapuščen kovček, potisnjen pod klop. Ne more se upreti radovednosti in kovček odpre, v njem pa najde kupček fotografij – na vsaki je druga ženska. Brez razmišljanja vzame fotografije in hitro odide s postaje. Kmalu izve, da je kovček last ženske po imenu Eleanor Trigg, vodje mreže tajnih agentk, ki so jih med vojno iz Londona poslali na teren. Dvanajst deklet je odšlo v okupirano Evropo, kjer so delovale kot kurirke in radiotelegrafistke ter pomagale odporniškemu gibanju. Vendar se niso nikoli vrnile domov in njihova usoda je ostala zavita v skrivnost. Grace skuša ugotoviti, kaj se je tem ženskam zgodilo, posebej pa jo pritegne mlada mati Marie, katere drzna misija v Franciji razkrije izjemno zgodbo o tovarištvu, junaštvu in izdajstvu. Pam Jenoff, avtorica uspešnic s seznama časopisa New York Times, je napisala roman, ki so ga navdihnili resnični dogodki med drugo svetovno vojno. Izgubljene Parižanke osvetlijo neverjetna junaštva resnično pogumnih žensk ter spletejo očarljivo pripoved o hrabrosti, sestrstvu in silni moči žensk, da preživijo tudi v najhujših razmerah.

Nekateri liki in dogodki v zgodbi so resnični, saj temeljijo na zgodbi Vere Atkins in skupine žensk, ki so med drugo svetovno vojno v Veliki Britaniji pod njenim vodstvom delovale kot agentke pri Upravi za posebne operacije. Navdušila pa me je tudi ženstvena zgodovinsko-življenjska zgodba Izgubljene Parižanke (Pam Jenoff). Potrebujete »brco v rit«? Roman Eve Woods Sto srečnih dni to vsekakor je.

KLAFF, Oren Zamisel zanjo je de Maigretova dobila v tujini, ko so jo nenehno spraševali, kakšne so prave Parižanke: »Veliko sem potovala in povsod so me spraševali samo to.« Čeprav upa, da bo knjiga pokazala, da se Parižanke znajo ponorčevati iz sebe, računa tudi, da bo postala priročnik za sodobno žensko, ki je pod velikim stresom. Pariz je poleg tega, da je eno najlepših in najbolj romantičnih evropskih mest, tudi ena izmed glavnih modnih prestolnic in stil Parižank odmeva po vsem svetu. S knjigo " How to be a Parisian wherever you are " pa so Parižanke postale še toliko bolj priljubljene in vsaka izmed nas si kdaj su=velika britanija SIKLND Virtualna knjižnica COBISS+.

POVEZANE KNJIGE