Identitete na presečišču kriz

Identitete na presečišču kriz - Roman Kuhar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roman Kuhar
DIMENZIJA
10,17 MB
IME DATOTEKE
Identitete na presečišču kriz.pdf
ISBN
6968901876247

OPIS

Monografija se ukvarja z identitetami v slovenskem prostoru v času aktualnih prelomov in turbolenc. Prvi del monografije naslavlja večinske identitete; najprej evropsko identiteto v času vzpona nacionalizmov, in nato še slovensko nacionalno identiteto v kontekstu gospodarske krize in novih populističnih politik v Evropi in širše. V drugem delu se avtorice in avtorji ukvarjajo z manjšinskimi identitetami – od verskih in etničnih do spolnih in seksualnih – ki jih postavljajo v časovni razpon od vstopa Slovenije v EU do časa gospodarske krize, vzpona populizmov in neokonservativnih politik. V tretjem razdelku so manjšinske identitete postavljene v kontekst kulture, ki je ena od pomembnih elementov izgradnje in ohranjanja identitet.

Ekran: revija za film in televizijo let. 54, december-januar 2017/2018, str.

Pri Znanstveni založbi FF je izšla monografija z naslovom Identitete na presečišču kriz, v kateri so članice in člani raziskovalne skupine s svojih heterogenih polj raziskovanja združili refleksije zgodovinskega trenutka, ki ga označujejo povečane neenakosti, polarizacija, nacionalizem, populizmi in ekstremizmi. Identitete na presečišču kriz. Vrsta gradiva - znanstvena monografija ; neleposlovje za odrasle Izdaja - 1.

POVEZANE KNJIGE