Identitete na presečišču kriz

Identitete na presečišču kriz - Roman Kuhar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Roman Kuhar
Identitete na presečišču kriz.pdf

Monografija se ukvarja z identitetami v slovenskem prostoru v času aktualnih prelomov in turbolenc. Prvi del monografije naslavlja večinske identitete; najprej evropsko identiteto v času vzpona nacionalizmov, in nato še slovensko nacionalno identiteto v kontekstu gospodarske krize in novih populističnih politik v Evropi in širše. V drugem delu se avtorice in avtorji ukvarjajo z manjšinskimi identitetami – od verskih in etničnih do spolnih in seksualnih – ki jih postavljajo v časovni razpon od vstopa Slovenije v EU do časa gospodarske krize, vzpona populizmov in neokonservativnih politik. V tretjem razdelku so manjšinske identitete postavljene v kontekst kulture, ki je ena od pomembnih elementov izgradnje in ohranjanja identitet.

Ekran: revija za film in televizijo let. 54, december-januar 2017/2018, str.

Pri Znanstveni založbi FF je izšla monografija z naslovom Identitete na presečišču kriz, v kateri so članice in člani raziskovalne skupine s svojih heterogenih polj raziskovanja združili refleksije zgodovinskega trenutka, ki ga označujejo povečane neenakosti, polarizacija, nacionalizem, populizmi in ekstremizmi. Identitete na presečišču kriz. Vrsta gradiva - znanstvena monografija ; neleposlovje za odrasle Izdaja - 1.