Hiša velikih zgodb

Hiša velikih zgodb - Milan Matos | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Matos
DIMENZIJA
7,29 MB
IME DATOTEKE
Hiša velikih zgodb.pdf
ISBN
2646374001802

OPIS

Svoj 60. rojstni dan je praznoval skoraj sočasno s 60. obletnico Mladinske knjige. To je bilo leta 2005. Na vprašanje, ali bo nekoč napisal knjigo, zgodbo o uspehu hiše dobrih zgodb, je Milan Matos, dolgoletni glavni direktor, predsednik uprave, srce in glava največje slovenske založniško-knjigotrške hiše, odgovoril, da morda res kdaj napiše knjigo, vendar je zgodba o Mladinski nadaljevanka z mnogimi nadaljevanji, ki se nenehno pišejo naprej.Na poti, ki jo je v 38 letih prehodil z založbo, se je nabralo veliko zgodb, velikih zgodb o ljudeh in o knjigah. Ljudeh, ki so živeli za knjigo in od knjige. Ljudeh, ki so delali in ustvarjali v Mladinski knjigi, in eden izmed njih je bil tudi Milan Matos. “Naloga vseh nas je, da vsak zase naredi sebe za osebo, vredno zaupanja.” o avtorju Milan Matos je bil leta 1999 odlikovan s častnim znakom svobode Republike Slovenije za zasluge pri razvoju slovenskega založništva ob petindvajsetletnici delovanja knjižnega kluba Svet knjige.Leta 2004 je prejel Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo na področju založništva.Leta 2014 je prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Na poti, ki jo je v 38 letih prehodil z založbo, se je nabralo veliko zgodb, velikih zgodb o ljudeh in o knjigah. Ljudeh, ki so živeli za knjigo in od knjige.

Kaj vse je vključevala, pa si preberite v članku, ki je njemu […] Priznam, da je k temu pripomogla tudi knjiga, ki sem jo tačas brala, Hiša velikih zgodb našega nekdanjega direktorja MM. Jasno, da sem takoj tekla v knjižnico, že jesenska Bukla jo je napovedovala.

POVEZANE KNJIGE