Človek pod luno

Človek pod luno - Blaž Iršič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaž Iršič
DIMENZIJA
6,45 MB
IME DATOTEKE
Človek pod luno.pdf
ISBN
5431176307610

OPIS

Težko je biti človek, sploh prvič. Blaž Iršič, ki je s prvencem pošteno prevetril slovensko poezijo, je tudi v drugi zbirki značilno predrzen in neposreden. Toda njegova navidezna provokativnost ni izraz ravnodušnosti, temveč, nasprotno, neznosne teže bivanja. Kajti odločitev za življenje je predsvsem odločitev za odgovornost in sprejemanje drugačnosti. Zato je ta poezija tako pronicljiva v svoji neizprosnosti: ve, da je banalnost bržkone edina zanesljivost, in prav zaradi tega jo je treba toliko odločneje subvertirati. o avtorju Blaž Iršič se je rodil v Novem mestu leta 1983. S plešo in kislega obraza nikoli kasneje ni bil več tako podoben Janezu Janši. Kasneje se je v mali šoli naučil brati in pisati in kaj več od tega ne zna niti danes.

Toda njegova navidezna provokativnost ni izraz ravnodušnosti, temveč, nasprotno, neznosne teže bivanja. Kajti odločitev za življenje je predsvsem odločitev za ... Pred nekaj meseci je pri založbi LUD Literatura izšla njegova druga zbirka z naslovom Človek pod luno, ki je prav tako našla precej navdušenih bralcev.

Portal za književnost in mišljenje Vrabec Anarhist izdaja Društvo slovenskih pisateljev. Človek pod luno "Ubiti moram svoje misli,/da lahko mislim/svoje misli." Druga zbirka Blaža Iršiča Človek pod luno (LUD Literatura), ki je leta 2016 navdušil z brezkompromisnim prvencem Poezija za avtomehanike (LUD Literatura), je ponovno pokazala, da poeziji ni treba žrtvovati svoje globine in pomenskosti, da bi lahko ostala noro zabavna. Agenta pošljejo na rodno Sardinijo, da bi našel ribiča, ki naj bi zahteval Luno. Kljub urjenju pa ga nič ne more pripraviti na resnično Sardinijo.

POVEZANE KNJIGE