Brezčasni nauk upanišad

Brezčasni nauk upanišad Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,56 MB
IME DATOTEKE
Brezčasni nauk upanišad.pdf
ISBN
7094744995601

OPIS

Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi. S svojo globino, preprostostjo, čudovitimi zgodbami in odgovori na temeljna življenjska vprašanja nas navdihujejo, da spoznamo sijočo Dušo v sebi, ki je naša resnična narava. Upanišade so skrivni nauk, ki ga Učitelj posreduje učencu. Zapisane so v dialogu. So besede modrecev iz Indije, ki govorijo o svoji lastni izkušnji in videnju. To znanje ni sad čutnega zaznavanja, sklepanja ali razmišljanja, temveč notranjega videnja. Modreci v upanišadah vidijo duhovni svet tako jasno, kot mi vidimo fizičnega. Razkrivajo nam bogata notranja izkustva in ne podajajo abstraktnih filozofskih razlag. Znanje, ki nam ga posredujejo, nam pomaga na poti osvobajanja. Nemški filozof Arthur Schopenhauer o Upanišadah, ki jih je imel na mizi in jih je vsak večer bral pred spanjem, pravi: “Upanišade so najbolj koristno branje na svetu, ki povzdiguje duha. So uteha mojega življenja in bodo uteha ob moji smrti. Podajajo najvišje znanje ali modrost. Upanišade bodo prej ali slej postale vera ljudi.” Upanišade govorijo o enosti človekovega Jaza, Atmana, in Najvišje Resničnosti, Brahmana. Vse izhaja iz enega Izvora, ljudje, vsa bitja, vse moči, narava in višji svetovi. V vsem sije skriti Jaz, ki je brezmejna radost. Ko ga spoznamo, postanemo lahki, prosti, svobodni, spokojni in nas prežemata veselje in ljubezen. Upanišade razkrivajo največjo skrivnost človeškega življenja.

januar 2020.Viktorija Kos v pogovoru predstavlja knjigo BREZČASNI NAUK UPANIŠAD... Brezčasni nauk upanišadNaročilo Povečaj Cena: 35€+ poštnina Način plačila:- s plačilom predračuna, ki ga prejmete po emailu: poštnina je 2,80€- ali ... Nedavno je Viktorija Kos poskrbela za še en prevod in razlago v knjigi Brezčasni nauk Upanišad (Razcvet zavesti, 2020). Kot je povedala za revijo Zarja/Jana, gre za sad najvišje človeške modrosti, izreden navdih, tolažbo in uteho, globoke, izvirne in plemenite misli, zato "na vsem svetu ni bolj koristnega branja, ki povzdiguje duha." BREZČASNI NAUK UPANIŠAD Deset glavnih upanišad z razlago; prevedla in uredila VIKTORIJA KOS Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi.

Upanišade so skrivni nauk, ki ga Učitelj posreduje učencu. Brezčasni nauk Upanišad : deset glavnih Upanišad z razlago Prevod desetih glavnih upanišad prvič v slovenščini. Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi.

POVEZANE KNJIGE