Bezimena

Bezimena - Nina Bunjevac | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Bunjevac
DIMENZIJA
6,63 MB
IME DATOTEKE
Bezimena.pdf
ISBN
5740928393951

OPIS

Bezimena, tretji risoroman kanadske striparke in ilustratorke Nine Bunjevac, ki je odraščala v bivši Jugoslaviji, je sodobna predelava mita o Artemidi in Siproitu. Mladec (v nekaterih verzijah mladi vojak) je boginjo opazoval pri kopanju – za kazen ga je slednja spremenila v žensko. Ta vsebinski zastavek doživi v risormanu Nine Bunjevac pretresljivo in izjemno subtilno upodobitev. Avtorica s svojo mojstrsko, prepoznavno tehniko ustvari čuten in srhljiv estetski presežek, ki izrazito pozornost posveča detajlu in prerašča klasične meje stripovskega žanra. V Bezimeni raziskuje iztirjenost spolnega delinkventa, pri čemer črpa iz lastnih travmatičnih spominov na doživeto spolno nasilje. Zgodba pripoveduje o moškem, ki razvije sprevrženo obsesijo do nekdanje sošolke ter postopoma izgublja stik s stvarnostjo. Z razraščajočo živostjo njegovih fantazij se krepi tudi nadrealističnost podobja v izrazito noirovskem risoromanu, ki se skozi presenetljiv razplet znova vrne k izhodišču: problematizaciji vprašanja, kaj človeka prižene do zlobnih dejanj. Knjigo sklepa obsežen avtoričin pripis, ki zgodbo umešča v osebni kontekst in se konča z navedkom: »Če se ozrem v preteklost, vem, da je bila selitev v Kanado lahko pobeg. Če bi se o dogodku pogovorila s sošolkami, če ne bi tako hitro obupala nad tem, da bi razkrinkala Kristijana in Snežano, bi bilo žrtev gotovo manj, kot jih je. Tega si ne bom nikoli oprostila in s tem bom morala živeti do konca svojih dni. Knjigo posvečam vsem pozabljenim in brezimnim žrtvam žrtvam spolnega nasilja. Da bi našle spokoj, svetlobo in pregnale temo, ki vas ogrinja.«

Još uvijek vjerujem u ono nemoguće Risoroman Bezimena Nine Bunjevac: Skrivnost ob srpu mlade lune Če se je Nina Bunjevac v risoromanu Očetnjava pred leti soočala s tem, kako pisati o očetu, ki je bil terorist, njeno novo delo Bezimena odpira neko drugo travmatično poglavje njenega življenja. Tokrat odkriva, kako pisati o izkušnji spolnega nasilja. NPR Review: 'Bezimena,' By Nina Bunjevac Nina Bunjevac's harrowing new graphic novel takes off from Greek mythology to tell a story about sexual violence, obsession, and all the things people can ... bezimena buds art books bezimena.

prvi mesec samo 1 eur. Bezimena bezimena Nina Bunjevac - Glas in podoba brezimnih žrtev spolnega nasilja Pogovarjali smo se z avtorico izvrstnega risoromana Bezimena.

POVEZANE KNJIGE