Avrelij Lukežič

Avrelij Lukežič Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Avrelij Lukežič.pdf

Med likovnimi monografijami, ki obravnavajo ključne umetnike našega prostora je ZTT ob retrospektivni razstavi posvečeni tržaškemu slikarju Avreliju Lukežiču izdal spremni katalog. Ta nekoliko pozabljeni slikar je z razstavo in katalogom spet pridobil mesto, ki ga je imel za časa življenja, še posebej v povojnih letih, ko je skupaj z Avgustom Černigojem, Lojzetom Spacalom, Jožetom Cesarjem, Robertom Hlavatyjem in Bogdanom Gromom krojil likovno podobo mesta s svojimi liričnimi in hkrati ekspresivnimi pokrajinami žaveljske okolice, Krasa in Istre, ki jih je upodabljal najprej v oljni tehniki, zatem pa, zaradi pomanjkanja časa, v tehniki tempere in akvarelirane risbe.

Geslo Leksikon: zbirka imen, omenjenih v člankih. Ime ali del imena: 0 (4) 1 (24) 2 (21) 3 (37) 4 (11) 5 (6) 6 (3) 7 (7) 8 (14) 9 (2) A (13788) B (8731) C (4910) D (8627 ... Leksikon: zbirka imen, omenjenih v člankih.

sv. Frančiška, 1937 (Vir: GIORGI, 2014, str.