Alma

Alma - J. M. G. Le Clézio | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
J. M. G. Le Clézio
DIMENZIJA
8,66 MB
IME DATOTEKE
Alma.pdf
ISBN
5864462164351

OPIS

Dve zgodbi, dva časa, ena zgodovina. Jérémie je mlad moški, ki pride na Mavricij z namenom, da bi bolj podrobno raziskal življenje izumrlega ptiča dodoja, Dominique - Dodo pa je fant z otoka, z boleznijo, ki mu razžira obraz in zaradi katere je obsojen na življenje na robu družbe. Skupna točka obeh moških je Alma, nekdaj cvetoče posestvo Felsnovih na Mavriciju in obenem nema priča družinskega in otoškega propada, neizogibno povezanega z zgodovino, zaznamovano s suženjstvom, izkoriščanjem in iztrebljanjem. J. M. G. Le Clézio (1940) je eden najbolj znanih sodobnih francoskih pisateljev, ki je leta 2008 prejel Nobelovo nagrado za književnost. Le Clézio je živel na različnih delih sveta, med drugim tudi na Mavriciju, od koder prihajajo njegovi stari starši. Njegovi romani izpostavljajo raznolikost kultur v različnih časih ter obenem odražajo kritičnost do prevlade zahodne civilizacije oziroma do moderne potrošniške družbe.

Tukaj lahko začnete razpravo. Pojdi na forum.

Oče Jakob je umrl leta 1898 zaradi jetike, ko je imela osem let.Kot večji del tedanjega celjskega meščanstva je tudi Alma govorila in pisala v nemškem jeziku, slovenskega jezika pa ni govorila najbolje in ... Z diplomo iz fizioterapije na Alma Mater Euroapaea - ECM se boste lahko zaposlili kjerkoli v Evropi, na naši ustanovi pa lahko študij nadgradite tudi na drugih dveh stopnjah. Vsa predavanja Alma Mater Europaea - ECM so e-podprta, saj jih snemamo.

POVEZANE KNJIGE