Zakladnica slovenskih pripovedi

Zakladnica slovenskih pripovedi Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,80 MB
IME DATOTEKE
Zakladnica slovenskih pripovedi.pdf
ISBN
7373930125584

OPIS

Naši predniki so prosti čas preživljali ob zgodbah. Danes se tradicija pripovedovanja zgodb žal izgublja in pomembno je, da jih zapišemo, ohranimo, beremo, pripovedujemo, predvsem pa ne pozabimo, saj so del slovenskega izročila in pričajo o tem, kako so ljudje včasih dojemali svet. Zgodbe v knjigi obsegajo pripovedi o naravnih znamenitostih, cerkvah in gradovih, legende o življenju svetnikov in njihovih čudežnih dejanjih, basni o živalih, zgodbe o rastlinah, o njihovem izvoru, obliki, zdravilni moči in magičnih sposobnostih, povedke o letnih mejnikih in praznikih ter zgodbe o resničnih in namišljenih pokrajinskih danosti, kot so gore, naravni mostovi, jezera,pa tudi Indija Koromandija.

Pri založbi Didakta v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU že vrsto let izhaja zbirka Zakladnica slovenskih pripovedi, katere uredniki so priznani strokovnjaki in raziskovalci ljudskega pripovedništva v Sloveniji in zunaj njenih meja. Zakladnica slovenskih pripovedi: 101 najlepša zgodba Trda - 30. okt 2019 ( 1).

Založba Didakta d.o.o. Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: eknjiga ( na spletu, brez povezave ) € 14.99 (Nakup) ... Knjige po akcijskih cenah, rahlo poškodovane knjige.

POVEZANE KNJIGE