Slikarka

Slikarka - Mary Basson | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Mary Basson
Slikarka.pdf

Na slikanju v bavarskih gorah se mlada Gabriele (Ella) Münter zaljubi v svojega poročenega učitelja Vasilija Kandinskega. Čeprav na njuno nezakonsko ljubezensko zvezo v Evropi na začetku 20. stoletja gledajo z neodobravanjem, njuna skupna umetniška pot pomeni začetek abstraktnega ekspresionizma v slikarstvu. Z Aleksejem Javlenskim, Franzom Marcom in drugimi člani gibanja Modri jezdec Münterjeva in Kandinski v umetnosti razvijeta nekaj povsem novega. A sreča v dvoje se konča še pred nacističnim čiščenjem 'degenerirane umetnosti'. V tem obdobju na preizkušnji ni le Ellin pogum, temveč tudi njena predanost umetnosti in ljubezni. Življenjska zgodba Gabriele Münter je pripoved o junaštvu v času osebne in zgodovinske krize. Slikarka je njena zgodba.

marec 2021. Besedilo se sme prosto uporabljati v skladu z dovoljenjem Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0; uveljavljajo se lahko dodatni pogoji.Za podrobnosti glej Pogoje uporabe.

Poznavalci pravijo, da jo odlikuje velik talent in da so njene slike prava umetniška dela. Skoraj težko je verjeti, da jih je ustvarilo tako mlado dekle. Čas zadnje spremembe strani: 12:40, 1.