Si že kdaj pokusil Luno?

Si že kdaj pokusil Luno? - Boštjan Gorenc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Boštjan Gorenc
Si že kdaj pokusil Luno?.pdf
1198521288624

Po uspešnem slikaniškem prvencu Kaj se skriva očku v bradi priljubljenega stand upa komika in prevajalca, vse bolj prepoznavnega avtorja uspešnic Boštjana Gorenca – Pižame, in odličnega ilustratorja Igorja Šinkovca je tu njuna nova slikanica, polna domišljijske igre in humorja. Erik in Svit se z raketo FRČELO PRDELO odpravita vse do lune poskusit luno. Ima okus po siru, beli čokoladi … ali nemara po plastelinu? Gremo z njima na pot! o avtorju Boštjan Gorenc - Pižama (1977) je v književnih krogih poznan predvsem kot prevajalec. Najmlajšim se je priljubil s prevodi serij o Kapitanu Gatniku (Pilkey) in Gospodu Gnilcu (Stanton), najstnike je prepričal s prevodi uspešnic Krive so zvezde (Green), Čudo (Palacio) in Eleanor in Park (Rowell), odrasle pa je prestavil v krvavi fantazijski svet Pesmi ledu in ognja (Martin). Za prevod romana Dobra znamenja (Gaiman, Pratchett) je bil leta 2012 uvrščen na častno listo IBBY, Mednarodne zveze za mladinsko književnost, za svoj prvi uradno izdani prevod (Knjiga prerokb – odgovori na življenjska vprašanja) pa se pretvarja, da se ni zgodil. Z Matejem de Ceccom je 2015 izdal prvi zvezek stripov o Šnofijevi druščini, s katero spravljata v smeh Pilovke in Pilovce že od leta 2008. sLOLvenski klasiki 1 so njegov solistični prvenec, s katerim se hoče prepričati v utvaro, da petnajst let visenja na internetu ni bil stran vržen čas. V prihodnosti ga čakata izida dveh otroških slikanic, na srečo bralcev in založbe pa bo zanju prispeval zgolj besedilo. Sicer se ukvarja še s stand-up komedijo, snemanjem podkasta Glave in sestavljanjem seznamov s tremi postavkami.

Na YT pa lahko prisluhnemo avtorjevemu branju odlomka iz pravljice Si že kdaj pokusil Luno? (ali pa katere druge). Si že kdaj pokusil luno? je topla, humorna in srčna zgodba o tem, kako nas trdne vezi med otroki in starši lahko vsak dan popeljejo do lune in še dlje. - Alenka Štrukelj, literarnalekarna.com.

Erik in Svit se z raketo FRČELO PRDELO odpravita vse do lune posk... Si že kdaj pokusil Luno? Boštjan Gorenc. Erik in Svit se z raketo FRČELO PRDELO odpravita vse do lune poskusit luno.