Izgorelost

Izgorelost - Tina Bončina | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tina Bončina
DIMENZIJA
9,47 MB
IME DATOTEKE
Izgorelost.pdf
ISBN
2943687623377

OPIS

Izgorelost – kako jo prepoznate, kako jo (po)zdravite?​Izkušena zdravnica in psihoterapevtka Tina Bončina v odličnem priročniku Izgorelost – si upate delati drugače? svetuje in odgovarja na vprašanja, povezana z izgorelostjo, ki postaja tudi pri nas vse bolj pereč problem. Stanje izgorelosti je namreč opozorilni klic telesa, ki nam sporoča, da se moramo ustaviti in spremeniti način življenja in dela. Od nas je odvisno, ali bomo telesu prisluhnili, mu pomagali in prepoznali novo življenjsko priložnost. S pomočjo razlag in nasvetov v priročniku Izgorelost, bo šlo lažje. o avtorici Tina Bončina je doktorica medicine in psihoterapevtka. Po končanem študiju medicine je delala na Univerzitetnem kliničnem centru in na Psihiatrični kliniki Ljubljana, kjer je pridobila izkušnje s kliničnim pristopom k zdravljenju, potem pa je stopila na samostojno pot. Pri dr. Zoranu Milivojeviću je zaključila študij transakcijske analize. Po diplomi je znanje nadgrajevala s spoznavanjem različnih modalitet psihoterapije (psihodinamska smer, hipnoza, logosinteza …). Je tudi prva slovenska terapevtka logosinteze. Izobrazbo je pridobila pri dr. Willemu Lammersu, utemeljitelju te psihoterapevtske smeri. V svoji psihoterapevtski in svetovalni praksi pomaga ljudem, ki se zdravijo zaradi psihičnih in psihosomatskih težav. Na predavanjih doma in v tujini ozavešča o pomenu celostnega pristopa do duševnega in telesnega zdravja. Prevedla je knjigo Zorana Milivojevića: Igre, ki jih igrajo narkomani (Modrijan, 2013).

Stresna reakcija se sproži nezavedno in je odgovor na situacije, dogodke ali ljudi, ki jih ... Izgorelost - kako jo prepoznate, kako jo (po)zdravite? Izkušena zdravnica in psihoterapevtka Tina Bončina v odličnem priročniku Izgorelost - si upate delati drugače? svetuje in odgovarja na vprašanja, povezana z izgorelostjo, ki postaja tudi pri nas vse bolj pereč problem. »Izgorelost te kruto izropa te radosti. Ampak dejansko je to nekakšna radikalna dieta narave, zato da odstraniš iz svojega sistema vse tisto, kar te načenja, in to je večinoma stres, ki si ga ustvarjamo zaradi utvare, da smo lahko nenehno na razpolago in nenehno zavezani učinkovitosti in vsiljenim ciljem.« Izgorelost in stres lahko povzroči utrujenost, nespečnost, slaba učinkovitost in koncentracijo.

Izgorelost doživlja mnogo ljudi - z njo se sreča kar četrtina populacije, vendar za stanje svoje fizične, čustvene in duševne izčrpanosti, ne najde pravega vzroka.Izgorelost zmanjšuje produktivnost in jemlje veliko energije, zato morda tudi vi v sebi čutite, da ste vedno bolj nemočni, nemotivirani in živite z občutkom, kot da ... Izgorelost je stanje fizične, čustvene in mentalne izčrpanosti zaradi dolgotrajne vključenosti v čustveno obremenjujoče situacije (Pines & Aronson). Izgorelost je ena od oblik protesta proti neravnovesja v vašem organizmu (Volker Schmiedel).

POVEZANE KNJIGE