In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora

In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora - Admiral Mahić | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Admiral Mahić
DIMENZIJA
10,46 MB
IME DATOTEKE
In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora.pdf
ISBN
6043853970137

OPIS

Dramsko besedilo "In zakaj si je avtor izbral kot sanjsko destinacijo ravno Maribor, na kateri se je treba bati vina, žensk in cigaret, kot svetuje Ljubica Pesniku? Admiral Mahić je bil eden izmed tistih avtorjev, ki se je v Maribor vedno rad vračal, to njegovo rezidenčno mesto je imelo zanj poseben utrip, a slednji je bil tudi v avtorju samem. S svojim branjem tiste Barbare, za katero včasih več ne vem, ali naj ta motiv ljubim zaradi Preverta ali Mahića, me je nek zimski dan v februarju leta 2012 sredi Celice, ko sem Admirala tudi uradno spoznala, povsem začaral. Admiral Mahić je v farsi, ki se razpira v vsej svoji nekonvencionalnosti, zadel tisto, kar svet deli na dva dela; na željo po preprostosti, strasti iz ljubezni in hrepenenja, in hlad, preračunljivost do skrajnosti. Vsak pa stoji zase na svojem otoku, satelitu, a ga iz ozadja čudne sile ali tudi programi, vržejo na drugačen tir. Česar si nihče ne zna razložiti, saj je lahko zato kriv preprosto bananin olupek ali preprosto dejstvo, da je miru lahko naenkrat konec. Petnajst slik se nam tako izriše v eno samo željo, ki jo nosi Curlingstone – potiskati vinograd po ulicah Maribora – biti Bakhus, ljubiti in užiti življenje." – Tonja Jelen, iz spremne besede

Rubrika Aktualno Avtor ContentExchange Vir Maribor24.si 13. Sep 2016.

stoletju Grad Slovenska Bistrica, 27.11.2019 Zbirka znanstvena monografija 007, število strani: 206, leto izida: 2019. Foto: Gregor Grešak. Željko Perović (1961, Visoko, Bosna in Hercegovina), piše poezijo, do zdaj je izdal tri pesniške zbirke v slovenščini (Podarjeni glasovi, Kapljevina, Sinapse) in dve v maternem jeziku (Utiha, Golim sinapsama), ukvarja se tudi s prevajanjem proze in poezije iz hrvaščine, srbščine in bosanščine v slovenščino in obratno. Občinsko komunalno podjetje Snaga Maribor je danes začelo urejati vinograd na mariborski Piramidi, ki je po stečaju družbe Vinag ostal brez oskrbnika.

POVEZANE KNJIGE