In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora

In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora - Admiral Mahić | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Admiral Mahić
DIMENZIJA
4,14 MB
IME DATOTEKE
In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora.pdf
ISBN
5597353930387

OPIS

Dramsko besedilo "In zakaj si je avtor izbral kot sanjsko destinacijo ravno Maribor, na kateri se je treba bati vina, žensk in cigaret, kot svetuje Ljubica Pesniku? Admiral Mahić je bil eden izmed tistih avtorjev, ki se je v Maribor vedno rad vračal, to njegovo rezidenčno mesto je imelo zanj poseben utrip, a slednji je bil tudi v avtorju samem. S svojim branjem tiste Barbare, za katero včasih več ne vem, ali naj ta motiv ljubim zaradi Preverta ali Mahića, me je nek zimski dan v februarju leta 2012 sredi Celice, ko sem Admirala tudi uradno spoznala, povsem začaral. Admiral Mahić je v farsi, ki se razpira v vsej svoji nekonvencionalnosti, zadel tisto, kar svet deli na dva dela; na željo po preprostosti, strasti iz ljubezni in hrepenenja, in hlad, preračunljivost do skrajnosti. Vsak pa stoji zase na svojem otoku, satelitu, a ga iz ozadja čudne sile ali tudi programi, vržejo na drugačen tir. Česar si nihče ne zna razložiti, saj je lahko zato kriv preprosto bananin olupek ali preprosto dejstvo, da je miru lahko naenkrat konec. Petnajst slik se nam tako izriše v eno samo željo, ki jo nosi Curlingstone – potiskati vinograd po ulicah Maribora – biti Bakhus, ljubiti in užiti življenje." – Tonja Jelen, iz spremne besede

Predstavitev knjige in sprehod skozi avtorjevo življenje in njegovo delo bo v četrtek, 20. 6. Zato vljudno vabljen_a na predstavitev knjige Admirala Mahića (1945-2015) z naslovom In potiskal bom vinograd po ulicah Maribora, ki jo je posthumno izdal Kulturni center Maribor (2019), prevedel pa jo je pesnik in prevajalec Željko Perović.

Petnajst slik se nam tako izriše v eno samo željo, ki jo nosi Curlingstone - potiskati vinograd po ulicah Maribora - biti Bakhus, ljubiti in užiti življenje." - Tonja Jelen, iz spremne besede Admiral Mahić: IN POTISKAL BOM VINOGRAD PO ULICAH MARIBORA. Frontier 137 število strani 104 leto izida 2019.

POVEZANE KNJIGE