Igralca

Igralca - Marija Švajncer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marija Švajncer
DIMENZIJA
10,83 MB
IME DATOTEKE
Igralca.pdf
ISBN
7008885279261

OPIS

Tragična smrt igralca Gašperja Tiča in prezgodnji odhod igralca Jerneja Šugmana sta v Mariji Švajncer, ki je velika ljubiteljica gledališča in glasbe, povzročila žalost in osuplost. Okoliščine Tičeve smrti in Šugmanovo razdajanje, tako na odru kot v medčloveških odnosih, so vodili v nastanek nove pesniške zbirke Igralca, V spomin na Gašperja Tiča in jerneja Šugmana.V pesmih Marija Švajncer govori o posebnostih in usodnosti igralskega poklica, izročanju občinstvu ter paradoksu igralcev in igralk, odhoda obeh igralcev pa se dotakne posredno, z zatajevano in obvladano prizadetostjo ter hkrati z nemočjo pred obličjem smrti. V verzih ohranja spomin na velika umetnika - oba sta v ljudeh zapustila neizbrisno in trajno sled.

igralca je razširitev za osnovno igro Naseljenci otoka Catan. Igralna površina osnovne igre se poveča za 15 polj.

Miloš Teodosić je znan po tem, da zna odlično organizirati igro, in je že ničkolikokrat ... Ekipa St. Louis Blues je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala Los Angeles Kings s 4:2, kapetan Kingsov Anže Kopitar py je igral 24 minut in podal Dustinu Brownu za znižanje na 2:3 v 17.

POVEZANE KNJIGE