Fünfek ʼma vas rad - pa pohano tudi

Fünfek ʼma vas rad - pa pohano tudi - Vid Kmetič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vid Kmetič
DIMENZIJA
8,95 MB
IME DATOTEKE
Fünfek ʼma vas rad - pa pohano tudi.pdf
ISBN
2003314639709

OPIS

Fünfek ma vas rad – pa pohano tudi je zbir 69-ih krajših zgodb, na prvi pogled nepovezanih, a jih kljub temu veže nekaj skupnega. So rezultat avtorjeve "krize srednjih let", ki pa jo sam imenuje raje kar sreda, saj se mu zdi beseda kriza preveč negativna, kar pa srednja leta nikakor niso – prej nasprotno. Nekatere zgodbe so izmišljene, nekatere najdene v spominski knjigi možganov, dosti jih je namenil svojemu mestu. Vmes je nekaj popolnih nebuloz, pa tudi kakšen odziv na aktualne dogodke in odraz današnjega časa. Velika večina jih je začinjenih s kančkom humorja, (samo)ironije in mestoma tudi sarkazma. o avtorju Vid Kmetič je Mariborčan. Hodil je v srednjo šolo, tudi nekaj študiral, od študentskih let dalje pa se je za skoraj 18 let posvetil arheologiji. Že med, predvsem pa po letih preživetih na izkopavanjih sodeluje na raznih ustvarjalnih delavnicah in razstavah, posega po skoraj vseh vejah umetniškega izraza, nekako najbolj pa se najde v pisanju. Najpogostejša tema njegovega tako strokovnega, kot tudi umetniškega dela je Maribor in njegova lokalna zgodovina. Če bi samo našteli stvari, ki ga zanimajo, bi jih bilo verjetno za pet strani, zato raje niti ne začnimo. Podobno je tudi z rečmi, ki jih je v življenju že počel, naj bo dovolj to, da je trenutno na Rajzefibru zadolžen za razvijanje novih produktov kreativnega turizma, občasno napiše kakšen članek o bolj ali manj skritih zgodbah iz mariborske zgodovine za "Večer v nedeljo", v prostem času pa ga večkrat prevzame njegov alter ego Jors Truli v "Vidu na oko".

Vid Kmetič: Fünfek 'ma vas rad pa pohano tudi. Fünfek ʼma vas rad - pa pohano tudi: Generalized exchange in cyberspace - innovative glocalization: Made in YU 2015: Ne dogaja se razpad vrednot! Posttransitional identity contraband: Problemi informatizacije Slovenije: Prostorski plan mestne občine Ljubljana Fünfek ma vas rad - pa pohano tudi je zbir 69-ih krajših zgodb, na prvi pogled nepovezanih, a jih kljub temu veže nekaj skupnega. So rezultat avtorjeve "krize srednjih let", ki pa jo sam imenuje raje kar sreda , saj se mu zdi beseda kriza preveč negativna, kar pa srednja leta nikakor niso - prej nasprotno. Previous Vid Kmetič: Fünfek 'ma vas rad (pa pohano tudi) Next Tom Veber - Labodja pašteta.

kmetiČ kulturni center maribor iz leta 2019, poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za Za knjigo Fünfek 'ma vas rad - pa pohano tudi pravite, da je zbir nepovezanih zgodb, kaj pa vaša nova knjiga? "Ta druga ima več koncepta in gre za kratke zgodbe, moje osebne, o odraščanju v Mariboru v sedemdesetih in osemdesetih letih. Nostalgičen sprehod skozi ta leta. Fünfek ʼma vas rad - pa pohano tudi / Vid Kmetič ; [spremna beseda Franc Trček ; fotografije osebni arhiv avtorja].

POVEZANE KNJIGE