Drobtinice življenja

Drobtinice življenja - Srečka Černe Artač | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Srečka Černe Artač
DIMENZIJA
10,51 MB
IME DATOTEKE
Drobtinice življenja.pdf
ISBN
6263149900733

OPIS

Avtorica pesniške zbirke Srečka Černe Artač, kulturna delavka in učiteljica v pokoju, je svoje pesniško ustvarjanje znala oplemenititi z izrednim čutom za lepoto jezika in slovenske pisane besede. Njene pesmi se vsebinsko razpenjajo od domovinske do življenjskoizpovedne in religiozne tematike in so v knjigi razvrščene v šest sklopov. V svoje verze vpleta različne motive, od upodobitve narave do stvarno poučnih nazorov, vezanih na pedagoško izkušnjo, take, ki odražajo pogled na aktualno družbeno stvarnost in socialno motiviko, vse do religioznih motivov, iskanja svetega in vdanosti višjemu življenjskemu načrtu. Tudi oblikovno se pesmi razlikujejo in zaobjemajo tako sonete kot krajše lirske utrinke v prostem verzu. Zgoščenost izraza govori o dragocenosti jezika, o skrbi za zvočnost in zaokroženost rime in obenem omogoča preprostost in čudenje ob videnju tistega, česar sodobni človek marsikdaj ne utegne zaznati ali opaziti. Te drobtinice življenjskih opažanj in modrosti so kot bežni utrinki, ki ostanejo »na mizi, pogrnjeni s prtom besedne vezenine.« Oblikovna izbira slovenskih narodnih vezenin, ki knjigo krasijo, so še dodatna vez z izročilom, kateremu avtorica ostaja zvesta in ga posreduje tudi prihodnjim rodovom. Naslov, ki si ga je zamislila za pričujočo zbirko, priklicuje v spomin Slomškove Drobtinice, ki so tedanje bralce s preprostimi pesmimi in zgodbami nahranjale z zvočnostjo slovenske besede in ohranjale ljubezen do slovenskega jezika. Zbirko je uredila in napisala uvodni sestavek z naslovom Nasititi se s kruhom poezije avtoričina hčerka in literarna ustvarjalka Majda Artač Sturman.

Barva: Rumena | 5755/013 Rumena; Svetlo modra Drobtinice Objave. Prikazano marec 03, 2021 Delovna miza no pravzaprav raje dvignem objektiv na slabega pol metra nad njo ker na mizi je nered popoln ker se že skoraj en mesec ne morem spravit k ustvarjanju samo odlagam material v glavi se mi motajo ideje vidim lično izdelane broške slike, obešanke ampak nastane pa en velik nič Besede življenja (4) Frančišek med nami (11) Frančiškanska dediščina (1) Frančiškove drobtinice (6) Izzivi ljubezni (3) Knjige F.

About this event: Created by Stefania Beretta. Dogodek je potekal 25 septembra 2019 od 10:00.

POVEZANE KNJIGE