Več kot med

Več kot med - Markus Imhoof, Claus-Peter Lieckfeld | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Markus Imhoof, Claus-Peter Lieckfeld
DIMENZIJA
5,67 MB
IME DATOTEKE
Več kot med.pdf
ISBN
4780732616687

OPIS

Na svetovni dan čebel 2019 je izšel slovenski prevod knjige Več kot med, v kateri avtorja Markus Imhoof in Claus-Peter Lieckfeld strokovno poglobljeno, a hkrati na poljuden način predstavljata čebele na več koncih sveta. Obenem prikazujeta, kaj ogroža njihovo življenje ter kje so možne rešitve zanje in za nas. V ta namen sta v dokumentarnem filmu More Than Honey iz leta 2012 prepustila glavno besedo ljudem – med drugim velečebelarju, ki vsako leto pretovori na desettisoče čebeljih družin v tovornjakih preko ZDA; družini, ki se ukvarja z vzrejo matic in pošiljanjem le-teh po vsem svetu, ter trgovki s cvetnim prahom s Kitajske, kjer medtem (že) ročno oprašujejo cvetove jablan … Čudovita knjiga Več kot med, ki je nastajala vzporedno z dokumentarcem in kombinira osebno perspektivo z znanstveno podprtimi ugotovitvami, predstavlja celovit vpogled v ozadje superorganizma medonosne čebele, pri čemer ni besedilo nič manj fascinantno kot osupljivi posnetki filma.

Okoli 20 ljudi je bilo ranjenih. Ogromen požar je izbruhnil na mejnem prehodu Islam Kala, ki leži približno 120 kilometrov zahodno od Herata.

Odpri galerijo. Več kot 80 jih je sodelovalo pri orgiji (simbolična fotografija).

POVEZANE KNJIGE