Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice

Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice - Delovna skupina za pripravo strokovnih priporočil | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Delovna skupina za pripravo strokovnih priporočil
DIMENZIJA
8,28 MB
IME DATOTEKE
Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice.pdf
ISBN
9016535976715

OPIS

Nova Strokovna priporočila uveljavljajo razvojno vizijo proaktivne knjižnice kot dejavnika razvoja lokalne skupnosti. Določajo okvir upravljanja splošne knjižnice, v katerem izpostavljajo strateško načrtovanje, knjižnične politike za posamezna področja delovanja, organiziranje, vodenje in vrednotenje delovanja. Uvajajo knjižnične vloge, ki določajo področja, kjer lahko splošna knjižnica pripomore k uresničevanju posameznikovih in družbenih ciljev, v skladu s potrebami lokalne skupnosti. V sklopu priprave novih strokovnih priporočil je bila pripravljena tudi raziskava o doseganju Standardov za splošne knjižnice za obdobje 2005-2017. V njej je bilo ugotovljeno, da so splošne knjižnice v splošnem dosegle napredek, ki se kaže v boljši pokritosti prebivalcev, večjih zbirkah, večjem številu zaposlenih delavcev itn. Izpostavljene pa so razlike v razvitosti splošnih knjižnic in s tem tudi velike razlike v kakovosti knjižnične dejavnosti za prebivalce Slovenije.

Nova strokovna priporočila namreč usmerjajo pozornost knjižnice tudi na kakovost knjižničnih storitev ter na vpliv le-teh na okolje zunaj knjižnice. Mag. vsaka knjižnica svoja pravila za sprejemanje darov zapiše in javno objavi.

Breda Podbrežnik Vukmir, dr. Polona Vilar, dr.

POVEZANE KNJIGE