Peterburški mojster

Peterburški mojster - J. M. Coetzee | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
J. M. Coetzee
DIMENZIJA
9,62 MB
IME DATOTEKE
Peterburški mojster.pdf
ISBN
5039998429417

OPIS

Junak Coetzeejevega romana Peterburški mojster je Dostojevski, ki jeseni l. 1869 anonimno pripotuje v Petersburg, da bi poizvedel o vzrokih za smrt svojega pastorka Pavla. Dogodek ga pahne v norost žalovanja, epileptične napade in erotično obsedenost s Pavlovo najemodajalko. Zgodba se odvija v času, preden je Dostojevski začel pisati roman Besi, v njej pa se pisatelj, ki je v Coetzeejevem romanu poln nasprotij – naiven in preračunljiv, sočuten in krut, pobožen in neverjetno perverzen –, sreča z nihilistom in revolucionarjem Nečajevim, ki postane navdih za osnovno zgodbo in prototip za lik Pjotra Verhovenskega iz Besov.

Dogodek ga pahne v norost žalovanja, epileptične napade in erotično obsedenost s Pavlovo najemodajalko. Zgodba se odvija v času, preden je Dostojevski začel pisati roman ... Delo je prevedel Prevedel Jernej Županič.

M. Coetzeeja Peterburški mojster, pri Mladinski knjigi pa delo Jonasa Jonassona Nove prigode stoletnika, ki je zlezel skozi okno in izginil.

POVEZANE KNJIGE