Panonski cvetovi za Marijo

Panonski cvetovi za Marijo - Lojze Kozar ml. | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lojze Kozar ml.
DIMENZIJA
7,15 MB
IME DATOTEKE
Panonski cvetovi za Marijo.pdf
ISBN
5545706520152

OPIS

Pomenljiv spomin na vse, ki so tlakovali pot k združitvi. V letu spomina na stoletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom Panonski cvetovi za Marijo spregovorijo o zgodovinskih dogodkih in ljudeh, ki so pripomogli k združitvi, ter o sadovih te združitve. Šmarnična razmišljanja tako obujajo spomin na slovenske korenine in na ljudi, ki so tlakovali pot združitvi slovenskega naroda. Šmarnične zgodbe ne predstavljajo le nekaterih izmed številnih ljudi, predvsem katoliških duhovnikov in drugih vernikov, ki so zaslužni za združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, temveč nam želijo pokazati tudi ozadje, pravo moč, ki je pripeljala do združitve razdeljenega naroda. Ob tem poudarjajo trdno vero v Jezusa, ki je varoval in krepil ljudi, da so skozi stoletja ohranjali vero in kulturo, in vodil tiste, ki so pred sto leti odločali o usodi Slovencev na levem bregu Mure. Poleg tega šmarnice krepijo spomin na Marijo, ki je izprosila milost združitve. Šmarnice tako z obujanjem spomina usmerjajo k boljšemu razumevanju sedanjosti in načrtovanju prihodnosti ter spodbujajo, da bi združitev tako v Prekmurju kot tudi matični domovini odsevala v srcih Slovencev in bi vodila k večji enotnosti. O avtorju Lojze Kozar, rojen leta 1958 v župniji Gornji Petrovci, nečak Božjega služabnika Alojzija Kozarja, je bil leta 1984 posvečen v duhovnika in opravlja službo župnika v Odrancih. Od leta 2015 je tudi generalni vikar Škofije Murska Sobota. Ureja škofijski zbornik Stopinje in glasilo Poti k Bogu. O Božjem služabniku Danijelu Halasu je napisal knjige Mučenec ob Muri, Najlepši klas in Dozoreli klas (šmarnice). Izšle so še njegove knjige: V svetišču družine, Legendarna pot, Srebrno poletje, Pripovedi o Mariji, Srebrni koraki ter številni krajši zapisi v zbornikih in revijah. Sodeluje tudi pri škofijskem postopku za beatifikacijo Božjega služabnika Alojzija Kozarja. O njem je napisal življenjepis Vsa moja ljubezen ter knjižico Dober in nezlomljiv. Napisal je tudi priročnike z versko vsebino: Zrno do zrna, Odprite vrata Kristusu, Križev pot (Halasov), In vendar živimo – Križev pot Slovencev ob Muri, Križev pot ob Kregarjevih freskah, Skupaj čez zlati most.

Festival stripovske umetnosti MIKK(s)TRIP na temo »Prekmurje v srcu« Panonski cvetovi za Marijo : ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Celje; Ljubljana: Celjska Mohorjeva družba: Društvo Mohorjeva družba, 2019.

0,90. termometer Avtor: Planet TV Bonifacij vendarle prepriča Marijo, da se pogovori s Cvetko.

POVEZANE KNJIGE