O koncu žalosti

O koncu žalosti - Benedict Wells | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Benedict Wells
DIMENZIJA
3,62 MB
IME DATOTEKE
O koncu žalosti.pdf
ISBN
9765618112944

OPIS

Vrhunsko branje o osamljenosti in ljubezniDva brata in sestra v prometni nesreči izgubijo starše. Teta ne more skrbeti zanje, zato grejo v internat. Otroci se vsak na svoj način in proč eden od drugega soočajo z nenadno osirotelostjo. Zavetje in tolažbo, upanje in dom iščejo v ljudeh okoli sebe. Premladi so, prešibki, da bi si stali ob strani. Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) se v svojem četrtem romanu, za katerega je prejel tudi evropsko nagrado za književnost, dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek. o knjigi v medijih »Ko dva brata in sestra v prometni nesreči izgubijo starše, se v internatu vsak na svoj način soočajo z osirotelostjo ter zavetje in tolažbo iščejo v ljudeh okoli sebe. Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) se v svojem četrtem romanu O koncu žalosti, za katerega je prejel tudi evropsko nagrado za književnost, dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek.«Intervju s prevajalko si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Mnenja in ocene. Koliko možnosti imamo, da uidemo poti, ki nam jo v življenju začrta usoda, se sprašujejo Jules, Marty in Liz, katerim v prometni nesreči umreta oba starša.

Moj spomin nanjo je bil bolj občutek, njena toplota, njena neomajna vedrina. Kot človek pa mi je ostala tuja in šele zdaj sem razumel, zakaj. O koncu žalosti (Vom Ende der Einsamkeit) je njegov četrti roman.

POVEZANE KNJIGE