Najboljša vas na svetu

Najboljša vas na svetu - Arto Paasilinna | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Arto Paasilinna
DIMENZIJA
12,96 MB
IME DATOTEKE
Najboljša vas na svetu.pdf
ISBN
6183673736681

OPIS

Priljubljeni finski pisatelj Arto Paasilinna v romanu Najboljša vas na svetu postavi ogledalo potrošniški družbi in posledicam nebrzdanega kapitalizma. Roman se dogaja v 21. stoletju, ko povsod na Zemlji zavlada kaos, le globoko v osrčju gozda vzhodne Finske leži nenavadna oaza miru in blagostanja. Tu je nekaj dobrovoljnih posebnežev ustanovilo vaško skupnost, uvedlo samooskrbo in se vrnilo k preprostemu načinu življenja svojih prednikov. o knjigi v medijih »Pišem o ljudeh in za ljudi,« je avtor izjavil pred leti v pogovoru za Svet knjige in dodal: »Pod površjem, ki daje videz napete in humorne zgodbe, se skrivajo krute teme: smrt, samouničenje, mučenje, celo konec sveta, skratka vsi človeški svetovi.« Prispevek o pisateljevanju Arta Paasilinne si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

stoletju, ko povsod na Zemlji zavlada kaos, le globoko v osrčju gozda vzhodne Finske leži ... Najboljša vas na svetu. Ljubljana, Mladinska knjiga, 2019.

strani: 295. Zbirka: Kapučino Žanr: družbeni roman, antiutopični roman.

POVEZANE KNJIGE