Manj

Manj - Andrew Sean Greer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrew Sean Greer
DIMENZIJA
6,9 MB
IME DATOTEKE
Manj.pdf
ISBN
4678360117299

OPIS

Izredno berljiv in navidez lahkoten, komičen roman je naslovljen po osrednjem junaku Arthurju Manju. Strukturiran je delno kot razvojni, delno kot potopisni, delno kot metafikcijski: Manj, homoseksualni pisatelj srednjih let se odpravi na pot okoli sveta, da bi prebolel poroko dolgoletnega ljubimca in bližajočo se petdesetletnico, obenem pa izboljšal svoj zadnji roman, katerega objavo je založba zavrnila. Delo obravnava večne teme ljubezni, smrti in smisla življenja, nastavlja ogledalo nečimrnemu literarnemu svetu, vključno z beatniško generacijo, in z blago samoironijo prikazuje homoseksualna razmerja, s čimer odpira možnost, da vsaj malo prevetri konservativno ozračje v družbah, kjer je istospolna ljubezen še vedno stigmatizirana. Za ganljivo in zabavno pripovedjo se skriva premišljena zgradba ter dobro poznavanje književnosti in umetnosti.

Vzrok in tudi pomoč po napadih, operacijah in boleznih je prehrana, ki naj bi vsebovala čim manj maščob in sladkorja, rumenjake in jajca pa je bolje povsem izločiti. Po okrevanju mora bolnik sam odkriti, katera živila so zanj primerna in katera ne.

Da bi prihranili se vam ni treba odrekati ugodju in stvarem, ki jih radi počnete. O knjigi in avtorju/avtorici/avtorjih. Izredno berljiv in navidez lahkoten, komičen roman je naslovljen po osrednjem junaku Arturju Manju.

POVEZANE KNJIGE