Ko se podre svet

Ko se podre svet - Pema Chödrön | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pema Chödrön
DIMENZIJA
10,5 MB
IME DATOTEKE
Ko se podre svet.pdf
ISBN
1041077812186

OPIS

Kako najti pot do sreče? Kako se sprostiti in povezati z radostjo? Navadno se na dogodke v življenju odzivamo na ustaljen način. Razjezimo se ali razveselimo, navdušeni smo ali razočarani. Včasih pa se nam podre svet in se nimamo več česa oprijeti. Avtorica nas opogumlja, naj tega ne vzamemo kot oviro ali konec poti, temveč kot izjemno srečo. Ko ostanemo brez trdnih tal pod nogami, lahko spoznamo, kaj se resnično dogaja, ter odpremo svoje srce in um. Življenje je dober učitelj in dober prijatelj. o avtorici Pema Chödrön je ameriška budistična nuna, ena od najpomembnejših učenk priznanega mojstra meditacije Chögyama Trungpe, odlična poznavalka tibetanskega budizma in učiteljica meditacije. V knjigi preprosto in iskrivo predstavlja nauke o poštenosti, prijaznosti in pogumu ter nas spodbuja, naj sprejmemo vse, kar se pojavi v našem življenju. o knjigi v medijih »V svoji knjigi Ko se podre svet opisuje, kako so jo prosili, naj prevzame vodenje tega samostana. Bivanje tam je bilo zanjo težak preizkus. »Ko sem prišla v samostan, se mi je podrl svet. Prvih nekaj let sem se počutila, kot da me odirajo pri živem telesu. Vsi načini, s katerimi sem se ščitila, se zavajala in ohranjala brezhibno samopodobo – vse je razpadlo.« Naj se je še tako trudila, situacije ni mogla nadzorovati. Opustiti je morala prepričanje, da je prilagodljiv in ljubezniv človek, ki ga imajo skoraj vsi radi. Njene nepopolnosti so bile jasno vidne vsem, le njej ne.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Žena, poroka, otroci… in seveda služba. Ko sem vse to dosegel, se je ta amplituda drastično umirila, in ko sem že mislil, da sem se našel, sem se izgubil še bolj. Avtorica, budistična nuna, v knjigi v duhu budistične tradicije ponuja naročje predlogov, kako se v trenutkih kaosa, ko se zdi, da se podira svet, opremo na poštenje, prijaznost in pogum.

Navadno se na dogodke v življenju odzivamo na ustaljen način. Razjezimo se ali razveselimo, navdušeni smo ali razočarani.

POVEZANE KNJIGE