Karbid

Karbid - Andrij Ljubka | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrij Ljubka
DIMENZIJA
11,77 MB
IME DATOTEKE
Karbid.pdf
ISBN
5310946324622

OPIS

Karbid (2015) je bil uvrščen v ožji izbor petih najboljših knjig leta za literarno nagrado BBC Ukrajine. V slovenščini ga izdaja Društvo slovenskih pisateljev. Duhoviti, satirični in avanturistični roman je postavljen v leto 2015 v izmišljeno ukrajinsko mesto na meji z Madžarsko, osrednje dogajanje pa se plete okoli cvetoče ‘panoge’ – tihotapstva. Knjiga Karbid v slovenskem prevodu, ki jo bomo predstavili na dogodku, je izšla v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Andrij Ljubka (1987) sodi v sam vrh mlajših pesnikov in pisateljev ukrajinske književnosti in pomeni ustvarjalno perspektivo sodobne evropske književnosti. Prejel je že več literarnih nagrad in štipendij, prevajan je v številne jezike ter angažiran pri promociji ukrajinske in evropske književnosti; tudi sam prevaja iz več jezikov (poljščine, hrvaščine, srbščine in angleščine), piše v več žanrih. Diplomiral je na vojaški šoli v Mukačevem, iz ukrajinske filologije na Univerzi v Užgorodu ter iz balkanskih študij na Univerzi v Varšavi. Je tudi kurator dveh mednarodnih pesniških festivalov. V svojem opusu – pesniškem, esejističnem in proznem – izkazuje veliko občutljivost do obrobnih pokrajin evropske kulture.

Produktinformation: Indhold: 500 gram Karbid. Ime (A ..

REZULTATI ISKANJA: karbid < > NOVICE DNEVA • • The carbides of the group 4, 5 and 6 transition metals (with the exception of chromium) are often described as interstitial compounds. These carbides have metallic properties and are refractory.Some exhibit a range of stoichiometries, being a non-stoichiometric mixture of various carbides arising due to crystal defects.Some of them e.g.

POVEZANE KNJIGE