Živa coprnija Pohorja in Istre

Živa coprnija Pohorja in Istre Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,36 MB
IME DATOTEKE
Živa coprnija Pohorja in Istre.pdf
ISBN
1932344731866

OPIS

Narava je s svojo nepredvidljivostjo vedno dramila domišljijo ljudi. V njenih čarobnih oblikah so prepoznavali bajna bitja, njene pojave so si pojasnjevali z zgodbami. Z njihovo pomočjo so skušali udomačiti skrivnostnost in rušilno moč njene govorice, pa tudi povedati nekaj o človeku samem, njegovih stremljenjih in omejitvah. Iz roda v rod in od ust do ust pretihotapljene pripovedi pa so še vedno z nami; zabeležene v knjigah, skrite v domovanjih ali še speče v naravi sami. Slovensko Pohorje in hrvaška Istra sta s svojo raznorodno in privlačno krajino dom brezštevilnih takih zgodb. Projekt Živa coprnija je nastal iz želje in vizije, da bi to dragoceno bajeslovno izročilo obeh regij na novo odkrili – bodisi zabeležili še nikoli zapisano bodisi posodobili nekdaj že zabeleženo – ter aktivno ohranjali z vključevanjem v obstoječo turistično ponudbo.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Post navigation ... Projekt, tura in vodnik Živa Coprnija Pohorja in Istre. Kulturna-turistična tura Po poteh Žive coprnije Pohorja in Istre, ki jo spremljata tiskani vodnik Živa coprnija Pohorja in Istre: Izleti po poteh pripovednega izročila in mobilna aplikacija Živa Coprnija na dlani je plod slovensko-hrvaškega istoimenskega projekta Živa coprnija Pohorja in Istre, ki z oživljanjem lokalnega ustnega ... Živa coprnija Pohorja in Istre : izleti po poteh pripovednega izročila.

V okviru projekta Živa coprnija je nastalo šest turističnih oziroma tematskih poti. Tri so na Pohorju, tri pa v Istri.

POVEZANE KNJIGE