S Slovani za mizo

S Slovani za mizo - Janez Bogataj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Bogataj
DIMENZIJA
11,58 MB
IME DATOTEKE
S Slovani za mizo.pdf
ISBN
8467083555346

OPIS

Vpogled v prehransko kulturo 300 milijonov Slovanov iz Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Slovenije in Ukrajine.Tudi slovanske kuhinje prispevajo svetu paleto kulinaričnih različnosti in bogatijo okuse bolj uveljavljenih svetovnih kuhinj. Vsaka od slovanskih držav ponuja številne lokalne in regionalne jedi, ter tudi kulinarična znanja, ki sooblikujejo svetovna prizadevanja za zdravo, organsko prehrano, sonaravni in trajnostni razvoj ter spoštovanje zakonitosti prehranjevanja glede na štiri letne čase. Žita in iz njih izvirajoče močnate ter druge jedi so ena od skupnih značilnosti vseh slovanskih kuhinj. Jedi Slovanov so odsev njihovih gospodarskih prizadevanj, omogočajo spoznavanje kulturne dediščine in sodobnih družbenih odnosov, ter opozarjajo na vlogo in pomen jedi v različnih verskih predstavah ter na področjih duhovnih ustvarjalnosti. Značilne izbrane jedi iz posameznih slovanskih držav so predstavljene s predjedjo ali juho, glavno jedjo in sladico.

dr. Vito Hazler je prejel priznanje Filozofske fakultete za življenjsko delo. Lokalne novice in dogodki občine Radlje ob Dravi za vse, ki vas zanima, kaj je aktualno in kaj lahko počnete.

Janez Bogataj, je prejela ugledno nagrado Gourmand. Dogodek bo v Levstikovi dvorani, v okviru Meseca slovanske kulture.

POVEZANE KNJIGE