Rumi in kapitan

Rumi in kapitan - Saša Pavček | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Saša Pavček
DIMENZIJA
12,39 MB
IME DATOTEKE
Rumi in kapitan.pdf
ISBN
1083892849838

OPIS

Na tej obli vsi smo nit,ptica, človek, maček, kit,ljubezen nas v eno spletaza mir in blagor našega planeta! Barka pluje po sinji morski gladini, na njej so kapitan Adrijan, neustrašna in srčna psička Rumi ter mačja scrkljanka Aba. Sprva mirno plovbo razburka neurje in ko na obzorju končno zagledajo kopno, so prepričani, da je konec vsega hudega. Toda kdo so brodolomci, ki se stiskajo na skalah bližnjega otoka? Rumi skoči v vodo in zagleda dva otroka s culico in lačnim mačkom. Adrijan in posadka so odločeni, da tujcem pomagajo. Vendar je pot do rešitve dolga. Kdo sta otroka in od kod prihajata? Zakaj nimata dokumentov? Bo hrabri posadki uspelo pretentati pirate in kar je najpomembnejše – jim bo uspelo prepričati policista? O DELU Vsestranska umetnica Saša Pavček nas v otroški pesnitvi Rumi in kapitan odpelje na napeto literarno popotovanje po razburkanih vodah poguma, srčnosti in igrivosti. Psička Rumi – junakinja današnjega časa – zmore rešiti življenja vojnih žrtev, očistiti zemljo in peti. Pesnica je z delom spisala odo miru, človečnosti in hrabrosti, ki kar prekipeva od življenja in ljubezni do sočloveka in živali. Pesnitev se v hudomušnem slogu pomorske dogodivščine dotakne tako vprašanja onesnaževanja okolja kot aktualne problematike beguncev in z njo povezanega vsesplošnega pomanjkanja sočutja.

Arhiv. December 2020 (1) November 2020 (9) Oktober 2020 (143) September 2020 (86) Avgust 2020 (35) Julij 2020 (20) Junij 2020 (37) Maj 2020 (3) April 2020 (4) ... "Rumi in Kapitan".

maja so v blejski festivalni dvorani odprli razstavo originalnih slik, ki so del pesnitve za otroke Rumi in kapitan avtorice Saše Pavček. Slike so delo Ejti Štih. Avtorski projekt Rumi in kapitan Saše Pavček nas s slikami Ejti Štih popelje na napeto in zabavno plovbo, kjer zmagujejo pogum, skrb za okolje in srčnost.Bo psička Rumi znala krmariti v viharju? Bo rešila brodolomce? Kdo sta osirotela otroka s sestradanim mačkom? Zakaj nimata dokumentov? V okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom so se otroci in starši v Knjižnici Domžale podali na daljše literarno popotovanje z vsestransko umetnico Sašo Pavček.

POVEZANE KNJIGE