Romantika

Romantika - Rüdiger Safranski | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rüdiger Safranski
DIMENZIJA
7,58 MB
IME DATOTEKE
Romantika.pdf
ISBN
9490941940676

OPIS

Rüdiger Safranski (1945) je zaslovel predvsem s svojimi filozofskimi in kulturnozgodovinskimi portreti vidnih oblikovalcev nemške in evropske duhovne zgodovine. Safranski je zagret raziskovalec nemške kulturne in duhovne zgodovine, o njenih najopaznejših osebnostih je napisal niz filozofsko-esejističnih uspešnic. Med drugim knjige o Nietzscheju (slovenski prevod je leta 2010 izšel pri LUD Literatura), Schopenhauerju, Heideggerju, Schillerju in Goetheju. Vsi ti filozofi in literati imajo nekaj skupnega, in to skupno Safranski identificira kot »romantičnost«. Analizira in vsestransko osvetljuje jo v delu Romantika. Zadeva Nemcev (2007), tej veliki sintezi, ki poleg zgodovinske nemške romantike obravnava tudi globoke sledi romantičnosti v delih poznejših filozofov in teoretikov ter v usodnih družbenozgodovinskih dogajanjih 20. stoletja.

stoletja, vrh pa je dosegla v prvi polovici 19. stoletja, na primer v glasbi, književnosti in slikarstvu.

stoletja v starejši romantični šoli. Romantika označuje umetniški stil 19. stoletja, v katerem postajajo najbolj pomembni čustva, subjektivni pogled na svet, individualizem, domišljija, ljubezen do domovine, narave in umetnosti.

POVEZANE KNJIGE