Rasla je Jelka

Rasla je Jelka - Jelka Reichman | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jelka Reichman
DIMENZIJA
6,1 MB
IME DATOTEKE
Rasla je Jelka.pdf
ISBN
8215234793118

OPIS

Najlepše pesmi s podobami Jelke Reichman v razkošni, jubilejni izdajiOb 80-letnici ene najbolj priljubljenih slovenskih ilustratork je izšla njena nova antologija, ki prinaša več kot 200 pesmi, rim in ugank največjih klasičnih in novejših slovenskih avtorjev za otroke od Frana Levstika do Kajetana Koviča in Toneta Pavčka ter od Bine Š. Žmavc, Anje Štefan in Jelene I. Kres. Knjiga, ki bo bogatila tako otroke kot odrasle, prinaša tudi številne ljudske pesmi. Uvodno besedo je napisala Jelka Reichman, knjigi je dodan tudi foto album o njenem življenju in delu. Jelka Reichman ─ fenomen slovenske ilustracijeJelka Reichman je ena najpomembnejših in najbolj priljubljenih ilustratork pri nas. Kdo ne pozna njenih podob?! Ob njeni Šivilji in škarjicah, Miškolinu, Pikiju Jakobu, Mačku Muriju, Cepecepetavčku … so zrasle številne generacije otrok. Nastale so v 50ih letih ustvarjanja in se hitro vpisale med klasiko otroške in mladinske književnosti pri nas.Priljubljenost Jelkinih knjig se tako rekoč prenaša iz roda v rod. Današnji očetje in mame, dedki in babice kupujejo Jelkine knjige iz svoje mladosti za svoje otroke in vnuke. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugim nagrado Hinka Smrekarja za življenjsko delo (2002), Levstikovo nagrado za življenjsko delo (2005), Župančičevo nagrado za življenjsko delo (2008) …Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

Za roko sestrovodil je, vodil je,za roko sestro vodil je. V kategoriji: Zvezdica v morju […] Rasla je Jelka Najlepše pesmi s podobami Jelke Reichman Jelka Reichman.

Počasi se dvigaš in raztezaš roke visoko v zrak. Širila veje do zemlje, do zemlje, širila veje do zemlje.

POVEZANE KNJIGE